#püspök

MTI Instant tudomány

Hátborzongató leletet rejtett egy középkori püspök koporsója

Egy öt-hat hónapra született koraszülött maradványait találták meg egy XVII. századi svéd püspök, Peder Winstrup koporsójában. A tudósok elképzelése szerint a halott babát úgy csempészték a tekintély koporsójába, hogy megszentelt földben nyugodhasson. Más érdekessége is van a középkori pap múmiájának.

MTI Itthon

Püspökké szentelték Snell Györgyöt

A szertartást vezető Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek prédikációjában arról beszélt, hogy Krisztus maga akar az apostolok és utódaik személyében a hívő közösség élén állni, hirdetni Isten uralmának örömhírét és meggyógyítani az embereket.

hvg.hu Világ

Női püspököt nevez ki az angol királynő

Hamarosan nők is betölthetnek püspöki tisztséget Angliában - döntött hétfőn az anglikán egyház. A határozat több évtizedes vitát zár le az angol keresztényközösségben, így az első női püspök felszentelésére már januárban sor kerülhet.

MTI Világ

Ferenc pápa kényszernyugdíjazza az idős püspököket

Kötelező érvényűvé vált az egyházmegyéket és más egyházi hivatalokat vezető püspökök nyugdíjba vonulásának 75 éves korhatára a katolikus egyházban – közölte Ferenc pápa döntését szerdán a Vatikán.

MTI Világ

Elfogadta a csajozós püspök lemondását Ferenc pápa

A brit püspök egy férjezett asszonnyal folytatott viszonyt, amivel a Vatikán szerint nemcsak saját cölibátusi fogadalmát szegte meg, hanem a családi élet szentségét is megsértette. A 64 éves pap nem titkolt viszonyt folytatott a nála 20 évvel fiatalabb tanárnővel. A felszarvazott férj, egy 44 éves bankár beadta a válópert.

MTI Világ

Ferenc pápa kirúgott egy konzervatív bíborost

Az abortusz- és melegházasság-ellenes amerikai papot a Püspöki Kongregációból küldte el a pápa, aki állítólag "jó püspököket akar, függetlenül attól, hogy konzervatívak vagy liberálisak-e".

MTI Világ

2,5 millió euró helyett 40-be kerül a limburgi püspök palotája

Elérheti a 40 millió eurót a németországi limburgi római katolikus egyházmegye püspöki rezidenciájának költsége. A beruházást az első tervek szerint 2,5 millió euróból akarták megvalósítani, az ügy miatt a püspököt széles körben bírálják.

MTI Világ

Évtizedek óta halott a phenjani püspök, de csak most ismerték el

Elismerte a Vatikán, hogy betöltetlen a phenjani egyházmegye püspöki széke, Francis Borgia Hong Jong Ho, az észak-koreai főváros volt püspöke halott, és ezzel megnyílt az út Hong boldoggá avatása előtt – adta hírül az UCAnews ázsiai katolikus hírportál csütörtökön.

hvg.hu Világ

Leszámolás kezdődött a Vatikánban

A korrupcióval és csalással gyanúsított salernói püspököt, egy brókert és egy volt titkosszolgálati személyt vettek őrizetbe a Vatikánban – írják az olasz lapok. A püspök egy magánrepülőn akart 20 millió eurót Svájcból a Vatikánba csempészni.

Rác András Kult

A pápa miatt nem eszünk lóhúst

Vajon Don Quijote felfalná Rocinantét? Napóleon beleharapott valaha is Marengo tomporába? Lucky Luke készítene egy jó steaket Jolly Jumperből? Egy pápa és a püspöke vette el Európa kedvét attól, hogy kedvenc hátasainkat felfaljuk.

M. László Ferenc Itthon

Erdő Péter politikai aknákat, árnyakat kerülgetve jutott a pápaság közelébe

Konzervatív-e vagy liberális, hogyan látja az egyházát bíráló vagy a katolikusoknak udvaroló pártokat, támogatja-e az iskolák egyházi átvételét, mit tett a múlt, az ügynökügyek feltárásáért? Erdő Péter esztergomi prímás 2003-as kinevezése óta óvatosan egyensúlyoz az egyes katolikus erőcsoportok között, de a manőverezés sokszor lefékezte az általa is szorgalmazott megújhodást. A pápai trónra esélyes magyar bíboros pályaképe.

hvg.hu Itthon

"Laczkó atya helyett kérünk egy másik plébánost"

A kisteleki képviselő-testület úgy döntött, a polgármesternek másik plébánost kell kérnie a püspöktől, mert a jelenlegi "megöregedett, elfáradt". A pappal szombaton közölték a döntést, most levélben kér magyarázatot - írja a Délmagyar.hu.

1 2 3 4 5
Lezuhant egy focistákat szállító kisgép Brazíliában

Lezuhant egy focistákat szállító kisgép Brazíliában

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Kékhalált okozhat a Windows 10-ben egy linkre kattintás

Kékhalált okozhat a Windows 10-ben egy linkre kattintás

Megváltozott a YouTube egyik funkciója, ezernyi új videót fedezhet fel vele

Megváltozott a YouTube egyik funkciója, ezernyi új videót fedezhet fel vele

Veszélyben az osztrák oltási terv

Veszélyben az osztrák oltási terv

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Kasztner Rezső unokája lett az izraeli Munkapárt elnöknője

Kasztner Rezső unokája lett az izraeli Munkapárt elnöknője

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában

A címlapról ajánljuk