szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormánnyal gyakran kritikus váci megyés püspök utódja Marton Zsolt lett.

Már régóta terítéken volt Beer Miklós váci megyés püspök nyugdíjazása, mivel elmúlt 75 éves. Ilyenkor, ahogy maga Beer mondta el a hvg.hu-nak, a püspökök beadják a lemondáskérelmüket a pápának, aki elkezdi keresni az utódot. Ferenc pápa most megtalálta, és ki is nevezte: július 12-vel immáron Marton Zsolt a váci megyés püspök, a Magyar Kurir cikke alapján a Központi Papnevelő Intézet rektora.

Marton Zsolt 1966. március 26-án született Budapesten. Általános iskola után, középiskolai tanulmányokra a kecskeméti Piarista Gimnáziumba került. 1988-ban tanítói diplomát szerzett a Zsámbéki Tanítóképző Főiskolán. Teológiai tanulmányait 1992-ben kezdte Veszprémben, majd a váci püspök Győrbe küldte. Ezután Budapestre került, a Központi Papnevelő Intézetbe. 1998-ban szerzett teológus diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán. 1998. június 20-án szentelték pappá Vácott a Váci Egyházmegye szolgálatára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!