hvg.hu Itthon

Ingyensör és retró buli – így mulat ma egy fővárosi bíró

Korlátlan italfogyasztással hirdet bulit bíráknak és igazságügyi alkalmazottaknak a Fővárosi Törvényszék elnöke. Az október közepén a Pesti Központi Kerületi Bíróság udvarára tervezett buli alighanem összefügg azzal, hogy a tavasszal Handó Tünde által megbízott Polgárné Vida Juditnak a kinevezéséhez meg kellene nyerni a bírák többségének támogatását.

hvg.hu Élet+Stílus

Kézműves kódolás

Indokolatlan Ügyféligény – mindenféle macera eszünkbe juthat erről, de hogy egy sör neve legyen, aligha. Pedig az.

-k- Élet+Stílus

Kraft Kőbányán

Ha a múlt hétvége a borok jegyében telt a Várban, akkor a mostani a söröké Kőbányán. A KRAFT 4. Sörfesztiválon 9 hazai és 8 külföldi főzde 100 söre lesz kóstolható. A szeptember 14. és 16. közötti fesztivál annyiban rendhagyó, hogy a Kraft Egyesület tagjai mellett ezúttal külföldi sörfőzdék is bemutatkoznak.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Az oszétok sörét itták Dombóváron

Nem mindennapi sört kóstoltak a minap a Tolna megyei Dombóváron. Hogy kézművest, még csak hagyján, nem lenne akkora durranás. De ez a Kaukázusból érkezett. Első kézből, sörfőző asszonyokkal.

MTI Gazdaság

Nyaljuk a fagylaltot, vedeljük a sört

Megnőtt az üdítők, a sörök és a jégkrémek forgalma a hőség miatt, több fogy a tavalyinál, de megindult a roham a ventilátorokért is az áruházláncok szerint.

T.S. Élet+Stílus

Paprikasör – pikáns hűsítő

A nyári meleghullámot még a mediterrán népek sem viselik egykönnyen. Amikor már 37°C felé emelkedik a hőmérő higanyszála, mint mostanság Galíciában, nagyon kell valami igazán ütős frissítő. Nem csoda, ha ezért is várták sokan az idénysör, a Pimientos Padrón megjelenését a sör világnapja alkalmából.

MTI Gazdaság

Észrevette, hogy egyre jobb söröket iszik?

Az első fél évben 3,6 százalékkal nőtt a magyar sörpiac, a bővülés mértékénél szembetűnőbb azonban a belső átrendeződés: január és június között a prémiumsörök forgalma 30 százalékkal ugrott meg, a szuperprémium termékek iránti kereslet pedig 50 százalékkal.

Kovács Gábor Élet+Stílus

Sörváltozatok gyömbérre hangolva - koktél

A magyar nyelv a gyakorlatban nem tesz különbséget a „beer” és az „ale” között. Mindkettő sör és teljesen leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy csak az erjesztéshez használt élesztő, illetve az erjesztési hőmérséklet különbözteti meg őket egymástól. A mi szóhasználatunkban a sör leginkább alkoholtartalmú italt jelent. Épp ezért furcsa sokunknak, amikor egy szénsavas üdítőitalt „ginger ale”-nak vagyis gyömbérsörnek neveznek. Az elnevezés persze félrevezető, az ilyen szénsavas üdítőitalok legfeljebb a gyömbér íz és a szénsavval dúsítottság okán nevezhetők „gyömbérsör”-nek.

1 2 3 4 5 6 7
34

A címlapról ajánljuk