Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#séf

Nemes Nikolett Élet+Stílus

„A szakácsoknak, séfeknek kutya kötelességük lenne kimenni dolgozni a földekre”

Tischler Petra a Michelin-csillagos éttermi konyhát hátrahagyva privát séfként ma már a saját útját járja. Hazaköltözött Szekszárdra, ahol veteményese és gyümölcsöse van, és keményen kritizálja azokat a szakmabelieket, akiknek fogalmuk sincs arról, mi történik a természetben. „Kitalálják, hogy nekik csak olyan cukkini kell, ami 16 és 18 centi között van, mert abból tudnak szép kockákat kivágni, de az élet nem egy laboratórium” – mondja. Interjúnkban többek között celebséfekről is beszélgettünk, és arról, hogy miért nem főz paprikás krumplit.

Gyükeri Mercédesz Vállalkozás

"Semmi mást nem csinálunk a gulyással, csak rohadt jól megfőzzük"

Mit tanulhatunk a nagyszülőktől és a szülőktől a konyhában, és mi az, amit el kell felejteni abból, amit az idősebb generációk hozzátettek a magyar gasztronómiához? A Mol Campusban megnyíló két étterem, a Zazie bistro és a Virtu konyháját vezető, 30 év alatti séfekkel, Bíró Dániellel és Lendvai Leventével beszélgettünk a héjában sült krumpli szerepéről, arról, van-e helye a konyhában a szójaszósznak, és arról, mi kell igazán jó hortobágyi palacsintához.

Gyükeri Mercédesz Vállalkozás

Wolfgang Puck a hvg.hu-nak: Az, hogy híres egy séf, még nem elég a sikerhez

Mindig lesz, aki a fehér tányért várja el egy étteremben, de a vendéglátás ma már egészen más irányba megy el - erről is beszélt a hvg.hu-nak adott interjúban Wolfgang Puck. A már Budapesten is vendéglőt nyitó világhírű séf-étteremtulajdonos mesélt arról is, miért tartja fontosabbnak Kim Kardashiant az étteremkritikusoknál, és mit mondott, amikor találkozott Ariana Grandéval.

BMI Bramac

„A világ legegyszerűbb dolga a főzés, ha merünk játszani” – interjú Sárközi Ákossal

Az ország egyik legjobb és legismertebb séfje, akit egyaránt inspirál a játékosság, a művészet, a fizika vagy épp egy tetőcserép formavilága. Aki, ha a vendég szeretné, akár a konyhába is beengedi. Aki háromszavas leírásokkal dolgozik az étlapon, de alapos oka van rá. Aki pontosan meg tudja mondani, hogy mit adnak hozzá a gasztrokultúrához a főzős műsorok vagy a fine dining az otthoni főzéshez. Sárközi Ákos Michelin-csillagos séffel beszélgettünk.

1 2 3 4 5 6 7
12
A Trump-kormányzat nem képes mindenkit egyszerre lerohanni, látszanak az ébredés jelei

A Trump-kormányzat nem képes mindenkit egyszerre lerohanni, látszanak az ébredés jelei

Bűnösnek találták a Robin Hood platánfáját kivágó férfiakat

Bűnösnek találták a Robin Hood platánfáját kivágó férfiakat

130 000 km-re lőtt el egy lézert Kína, az eredmény lenyűgöző

130 000 km-re lőtt el egy lézert Kína, az eredmény lenyűgöző

Október végére készül csak el az M30-as autópálya lezárt szakasza

Október végére készül csak el az M30-as autópálya lezárt szakasza

Az átlagos, dolgos jéghokirajongó apuka, akire most rászakadt 350 milliárd dollár készpénz

Az átlagos, dolgos jéghokirajongó apuka, akire most rászakadt 350 milliárd dollár készpénz

Bringázás közben akart kirabolni egy 90 éves férfit Cegléden, de az arra járó rendőrökre nem számított

Bringázás közben akart kirabolni egy 90 éves férfit Cegléden, de az arra járó rendőrökre nem számított

Tóta W. Árpád búcsúztatja Gyurcsány Ferencet: Mint a villám tépte magányos fenyő

Tóta W. Árpád búcsúztatja Gyurcsány Ferencet: Mint a villám tépte magányos fenyő

Íme hat alapelv, hogy bárkivel jól együtt tudjon dolgozni!

Íme hat alapelv, hogy bárkivel jól együtt tudjon dolgozni!

Ezt kapcsolhatja be a lakásában, aki kamerát semmiképp nem akar, de tudni szeretné, ha jár bent valaki

Ezt kapcsolhatja be a lakásában, aki kamerát semmiképp nem akar, de tudni szeretné, ha jár bent valaki

A címlapról ajánljuk