#séfek





Michelin-csillagos éttermek hoznak tízmilliókat egy magyar startupnak
 

Michelin-csillagos éttermek hoznak tízmilliókat egy magyar startupnak

Online piacteret épített egy magyar vállalkozás, hogy kézműves termelők menő séfeknek adhassák el áruikat. Kapirgáló csirkéktől kezdve a fenyőrügyön át a fekete jávai csirkéig kapva kapnak mindenen az ötcsillagos szállodákban és a divatos éttermekben. A cég Közép-Európát, majd az egész kontinenst meghódítaná.

Balla Györgyi Balla Györgyi



Kalauz a Michelin kalauzhoz
 

Kalauz a Michelin kalauzhoz

Hatalmas várakozás előzte meg a The Michelin Guide Main Citiez of Europe kiadvány budapesti bemutatóját. A két évvel ezelőtti Bocuse d'Or kontinentális döntő után most ismét Magyarország került a gasztro térkép fókuszába. S megkezdődött a találgatás, a reménykedés, a "jól értesültség vélelme " jegyében osztogatott fülesek 48 órája. Az eredményhirdetés után a Michelin- protokollban gyakorlatlanokban támadt pici zavar. Tisztába tesszük.

-gy- -gy-

Horvátországban három csillag ragyog
 

Horvátországban három csillag ragyog

Déli szomszédunk második éve önálló Michelin kalauzzal büszkélkedhet, a kiadványban szereplő 62 étterem közül immár három is rendelkezik csillaggal, négy pedig Bib Gourmand minősítést kapott.

T.S. T.S.

A Bocuse d’Or előszobájában
 

A Bocuse d’Or előszobájában

A séfek legrangosabb világversenye újabb fejezetéhez érkezett. A hazai nyitány a minap lezajlott selejtező volt, ahonnan hatan jutottak tovább az országos döntőbe, egytől egyig kiváló gasztroműhelyekből.

-t- -t-

Amikor a séfek egymásnak főznek
 

Amikor a séfek egymásnak főznek

...meg persze a hazai gasztroszcénának, abból az alkalomból, hogy ismét elérkezett a nap, amikor kiderül, melyik lett az Év Étterme, kik kerültek toplistákra, hol vannak az ország legjobb street food helyei, kié az év szakácsteljesítménye, innovatív konyhája, ki az év séfje, ifjú séftehetsége és melyik a legígéretesebb étterem. Ez alkalomból jelenik meg a 2017-es Top 100 étteremkalauz is.

hvg.hu hvg.hu

Hódolat a francia konyhának
 

Hódolat a francia konyhának

A Goût de / Good France program keretében március 19-én öt kontinens 1000 séfje, 1300 vendéglátóhelyen vacsoramenüvel tiszteleg a francia gasztronómiának. Magyarországon tíz étterem vesz részt az Alain Ducasse francia séf és a francia Külügy- és Nemzetközi Fejlesztési Minisztérium által kezdeményezett projektben.

hvg.hu hvg.hu