Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#séfek

Balla Györgyi Gazdaság

Michelin-csillagos éttermek hoznak tízmilliókat egy magyar startupnak

Online piacteret épített egy magyar vállalkozás, hogy kézműves termelők menő séfeknek adhassák el áruikat. Kapirgáló csirkéktől kezdve a fenyőrügyön át a fekete jávai csirkéig kapva kapnak mindenen az ötcsillagos szállodákban és a divatos éttermekben. A cég Közép-Európát, majd az egész kontinenst meghódítaná.

-gy- Élet+Stílus

Kalauz a Michelin kalauzhoz

Hatalmas várakozás előzte meg a The Michelin Guide Main Citiez of Europe kiadvány budapesti bemutatóját. A két évvel ezelőtti Bocuse d'Or kontinentális döntő után most ismét Magyarország került a gasztro térkép fókuszába. S megkezdődött a találgatás, a reménykedés, a "jól értesültség vélelme " jegyében osztogatott fülesek 48 órája. Az eredményhirdetés után a Michelin- protokollban gyakorlatlanokban támadt pici zavar. Tisztába tesszük.

T.S. Élet+Stílus

Horvátországban három csillag ragyog

Déli szomszédunk második éve önálló Michelin kalauzzal büszkélkedhet, a kiadványban szereplő 62 étterem közül immár három is rendelkezik csillaggal, négy pedig Bib Gourmand minősítést kapott.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Rocáék főznek Elton John Oscar-estjén

Elton John AIDS-alapítványának jótékonysági gálavacsorája a hollywoodi díjkiosztót követő egyik legnépszerűbb esemény immár 26. éve. Az idén a katalán gasztronómia büszkeségeit, a Roca-fivéreket kérte fel az ünnepi menü összeállítására, és ezzel kipöckölte a konyhából Gordon Ramsey-t.

-t- Élet+Stílus

A Bocuse d’Or előszobájában

A séfek legrangosabb világversenye újabb fejezetéhez érkezett. A hazai nyitány a minap lezajlott selejtező volt, ahonnan hatan jutottak tovább az országos döntőbe, egytől egyig kiváló gasztroműhelyekből.

T.S. Élet+Stílus

Franciák uralják a gasztroglóbuszt

A Le Chef gasztromagazin által negyedszer összeállított Világ 100 legjobb séfje ranglista a minap látott napvilágot. Nagy meglepetés az idén sem történt, mivel a sor élére most is francia éttermek séfjei kerültek, s többségben vannak a toplistán is.

hvg.hu Élet+Stílus

Amikor a séfek egymásnak főznek

...meg persze a hazai gasztroszcénának, abból az alkalomból, hogy ismét elérkezett a nap, amikor kiderül, melyik lett az Év Étterme, kik kerültek toplistákra, hol vannak az ország legjobb street food helyei, kié az év szakácsteljesítménye, innovatív konyhája, ki az év séfje, ifjú séftehetsége és melyik a legígéretesebb étterem. Ez alkalomból jelenik meg a 2017-es Top 100 étteremkalauz is.

hvg.hu Élet+Stílus

Bocuse d’Or start

Bár a versenynapok csak jövő hét kedd-szerdán lesznek, Lyonban már minden a 2017-es Bocuse d’Or döntőről szól, amelyen huszonnégyen indulhatnak a világ legjobb szakácsa címért, köztük az Európa bajnok, Széll Tamás

hvg.hu Kult

Mit esznek a sportolók az olimpiákon?

A nagy sportrendezvények, mint amilyen az olimpia is, bizonyos tekintetben a világ legjelentősebb gasztronómiai, vendéglátói eseményei is. Igaz, itt nem a fine diningról vagy szofisztikált bisztró stílusról van szó. Hanem arról, hogy különböző helyszíneken, rövid idő alatt, több százezer, millió embert kell étellel, itallal ellátni, kiszolgálni. A legutóbbi, 2012-es londoni olimpia idején közel 15 millió adag ételt adtak fel a világ minden tájáról érkezett, több mint 10 ezer sportolónak és a szurkolók sokaságának. Most Rio de Janeiro-ba 15 és fél ezer sportolót várnak.

hvg.hu Gasztro

Bocuse d'Or – a magyar döntő előtt

A Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjéből továbbjutott hat versenyző megkezdte felkészülését a február 18-án megrendezendő döntőre, amelyen eldől, ki képviseli majd hazánkat májusban az európai mezőnyben. A január 15-én tartott eligazításon megismerhették a versenyszabályzatot, megkapták a szükséges alapfelszerelést. A napokban az is kiderült, hogy a budapesti európai döntőn Magyarország a második napon versenyez.

-t- Gasztro

Csupa süti

Ehető karácsonyfát készítettek egy indiai luxusszálloda séfjei: minden alkotóeleme sütemény.

T.S. Gasztro

Ételpornózás és szerzői jog

Egy ideje már háborognak séfek, tulajdonosok, amiért a vendégek fotózgatják az ételeiket. Bár a dolog súlyának megítélésében még erősen megoszlanak a vélemények a különböző országokban, úgy tűnik, a németek megteszik az első drasztikus lépéseket.

hvg.hu Gasztro

Hódolat a francia konyhának

A Goût de / Good France program keretében március 19-én öt kontinens 1000 séfje, 1300 vendéglátóhelyen vacsoramenüvel tiszteleg a francia gasztronómiának. Magyarországon tíz étterem vesz részt az Alain Ducasse francia séf és a francia Külügy- és Nemzetközi Fejlesztési Minisztérium által kezdeményezett projektben.

1 2
Ezért nem mindegy, mit eszünk a változókor alatt

Ezért nem mindegy, mit eszünk a változókor alatt

Nagyon kikapott a Fidesz jelöltje Pápán az időközi választáson

Nagyon kikapott a Fidesz jelöltje Pápán az időközi választáson

A Tindernél meg a Facebooknál valójában sokkal jobb online helyek is vannak a valódi ismerkedésre

A Tindernél meg a Facebooknál valójában sokkal jobb online helyek is vannak a valódi ismerkedésre

Nemzetközi lapszemle: Mennyire bölcs dolog elhappolni mások ásványkészletét?

Nemzetközi lapszemle: Mennyire bölcs dolog elhappolni mások ásványkészletét?

Orbán Viktor szerint Donald Trump ma bátran kiállt a béke mellett

Orbán Viktor szerint Donald Trump ma bátran kiállt a béke mellett

Közbeszólt Bill Viola halála – a budapesti megnyitón már nem tudott ott lenni a világhírű videóművész

Közbeszólt Bill Viola halála – a budapesti megnyitón már nem tudott ott lenni a világhírű videóművész

Ivan Krasztev: Európának el kell térítenie Trump forradalmi terveit a világ érdekében

Ivan Krasztev: Európának el kell térítenie Trump forradalmi terveit a világ érdekében

Az én hetem Péterfy Gergellyel: Hogyan csapjuk agyon a kentaurt?

Az én hetem Péterfy Gergellyel: Hogyan csapjuk agyon a kentaurt?

Maffiózó dealerek és alpári vágy – Vízkereszt, vagy amit forgattok

Maffiózó dealerek és alpári vágy – Vízkereszt, vagy amit forgattok

A címlapról ajánljuk