szerző:
hvg.hu

A Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjéből továbbjutott hat versenyző megkezdte felkészülését a február 18-án megrendezendő döntőre, amelyen eldől, ki képviseli majd hazánkat májusban az európai mezőnyben. A január 15-én tartott eligazításon megismerhették a versenyszabályzatot, megkapták a szükséges alapfelszerelést. A napokban az is kiderült, hogy a budapesti európai döntőn Magyarország a második napon versenyez.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia által tartott eligazításon hozták nyilvánosságra a séf-commis párok névsorát is, hiszen a hat továbbjutó a februári döntőn már párosban indul, ahol commis-jukkal (segéd) alkotnak egy csapatot. A versenyzők az őket segítő commis-kat az ifjúsági verseny első hat helyezettje és ígéretes szakácstanulók közül választották ki.

Versenyző – Commis

Győrffy ÁrpádSzegedi Réka

Pohner Ádám – Jándi Lőrinc

Sándor Rodrigo – Barna Zsanett

Szabó LászlóPozsár Bence

Széll Tamás – Szabó Kevin

Volenter IstvánSándor Lőrinc

A február 18-án, a FeHoVa keretei között megrendezésre kerülő magyar döntőn igen tekintélyes szakmai zsűri előtt mérkőznek meg. A két elnök: Bíró Lajos és Hamvas Zoltán. A magyar zsűritagok (a versenyzők jelölhettek): Ádám Csaba, Dinnyés Csaba, Palágyi Eszter, Pesti István, Szulló Szabina és Urbán Tibor. A hazai bírákhoz olyan nemzetközileg elismert szakemberek csatlakoznak, mint Brian Turner, Christian Meyer, Ferdy Debecker, Henrik Norström. De itt lesz a 2011-es Bocuse d’Or győztes Rasmus Kofoed és a 2005-ös bajnok Serge Vieira is. A két hírneves séf már a 2013-as és a 2015-ös lyoni világversenyre kijutott – és igen eredményesen szereplő – Széll Tamást és Molnár Gábort is segítette a felkészülésben.

©

Külföldi tanácsadók bevonása ezúttal sem marad el, az akadémia a továbbiakban is nagy hangsúlyt fektet rá, hogy szakmailag mindent megadjon a magyar csapatnak. Így már a magyar döntőre való felkészülés során lehetőségük nyílik a versenyzőknek meghívott séftől tanulni.

A Magyar Bocuse d' Or Akadémia a hústémához minden versenyző számára biztosított egy – a döntőre majd lecserélendő – gyakorlótálat, illetve egy (kétvariánsos) főelemtartó emelvényt, és egy (háromvariációs) 30 darabos köretkiemelő csomagot. A további felkészülést segítendő, az akadémia adja a teljes első hal- és húscsomagot is a versenyzőknek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egyszer csak feltűnt egy kisgyerek a biztonsági átvilágító képernyőjén (videó)

Egyszer csak feltűnt egy kisgyerek a biztonsági átvilágító képernyőjén (videó)

A fél világ által vágyott munkakör jön a Sims játékba

A fél világ által vágyott munkakör jön a Sims játékba

Van, ahol már szinte kötelező a holland ajtónyitás. Tudja mi az?

Van, ahol már szinte kötelező a holland ajtónyitás. Tudja mi az?

Sajtószabadság díjat kapott a kultúrharcos Szakács, 56-os elismerést Gajdics

Sajtószabadság díjat kapott a kultúrharcos Szakács, 56-os elismerést Gajdics

Ha erre rábólint az Intel, az ön számítógépe is nagyobb biztonságban lesz

Ha erre rábólint az Intel, az ön számítógépe is nagyobb biztonságban lesz

Akasztják a hóhért: új revizor vizsgálja az Állami Számvevőszéket

Akasztják a hóhért: új revizor vizsgálja az Állami Számvevőszéket