A sör fűszere - komló
Azt nem gondoljuk, hogy a nyári sörözések közepette komlózásról és malátázásról cserélnek eszmét a szomjasok. De talán nem árt tudni, hogy tulajdonképpen mi is kell ahhoz, hogy a habzó ital a palackokba, poharakba kerüljön.
Azt nem gondoljuk, hogy a nyári sörözések közepette komlózásról és malátázásról cserélnek eszmét a szomjasok. De talán nem árt tudni, hogy tulajdonképpen mi is kell ahhoz, hogy a habzó ital a palackokba, poharakba kerüljön.
Óriási különbségek vannak a sörárakban, megmutatjuk a legdrágább 10 és a legolcsóbb 10 várost.
Szezonja van a sörözésnek és a fesztiválozásnak, meg a kettőnek együtt. Mire apadna a hab a poharakban, és beköszönt az ősz, besorol egy újabb, amiről semmit se lehet tudni. Nincs neve, talány, hogy hol, ki, milyet szervez. Csak az a biztos, hogy a sörről szól majd.
A nyári budapesti fesztiválnaptárból nyolcadik éve nem hiányozhat a cseh sörök seregszemléje. Idén június 24 - július 5. között táborozik Csehország a Belvárosban.
A júniusi hőhullám magasra csapott a Budai Várban is: az V. Jubileumi Sörfesztiválon minden eddiginél többen fordultak meg. A tavalyihoz képest idén 10%-al emelkedett a látogatók száma, a résztvevők 20%-a külföldi volt.
Tavaly mintegy 2 százalékkal növekedett a magyar söripar által értékesített sör mennyisége, és erre lehet számítani az idén is.
Ma még nemigen találunk olyan sörözőt, ahol a borbárokhoz hasonlóan, sajttálat tennének elénk. De valami elindult, egymásra találnak a sörök és sajtok.
Kedvezőbb adózási környezetre van szükség a söripar hazai szereplői szerint, hogy ne nőjön a versenyhátrányuk a külföldi riválisokkal szemben - írta a Világgazdaság.
Jó hír: minden az, aminek látszik. Legalábbis, ami a söröspalackokban és dobozokban van.
Schillinger Attila a Magyar Sörgyártók Szövetségének új igazgatója le akar számolni a sörsztereotipiákkal.
Mind a 40 vizsgált sör átment a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) laboratóriumi ellenőrzésén - közölte az NFH csütörtökön.
Nagyon össze kell kapnia magát kulturált sörisszának, ha lépést akar tartani a fesztiválokkal. Még egy alvás a nagy budavári kóstolgatásokig, miközben még ki se heverte a hétvégi Főzdefesztet.
A brit lap utazás rovata a pénteken nyíló Főzdefeszt apropóján számol be a budapesti kézműves sörforradalomról. Olvasóinak melegen ajánlja, hogy utazzanak el ide, hiszen ez az egyik legjobb partiváros, ahol ráadásul olcsó az ital.
A cider a britek, a franciák, a belgák, az amerikaiak nagy kedvence. De ne kérdezzük tőlük, hogy ez bor vagy sör, mert mindegyik mást fog mondani. Mindenesetre jó ideje már nálunk is nagyon népszerű ital.
Igazán nem panaszkodhatnak a sörkedvelők, torok nem marad szárazon ez idő tájt. A magyar főváros tavaszi-nyár eleji ajánlatából már kipipálhatták a Corvin Sörfesztivált és a Belga sörfesztivált, startol a Főzdefeszt, a Budavári Sörfesztivál és a Cseh Sörfesztivál. Van véleményünk, s nem tartjuk meg magunknak.
A kínaiak már itt is vadul nyomulnak. Megmutatjuk a tízes listát, amelyről valószínűleg kettő lesz ismerős önnek, és csak egy olyan, amelyet könnyen megvehet a sarkon is.
Harmincöt sörfőzde kínálatából 196 féle üveges, 55 fajta csapolt sört és negyven, Magyarországon eddig nem kóstolt főzetet ihatnak a VI. Belga Sörfesztivál vendégei péntektől vasárnapig a Bálna Budapestben.
Az angliai magyar diaszpórára építene a Dreher. A vállalat termelésének máris 11 százalékát teszi ki az export.
Legtöbbünknek, ha Ausztria, akkor egy kis Bécs kávézással, tafelspitzzel, Wiener schnitzellel; télen pedig valahol a hegyekben sielés, hüttézés, gőzgombóccal. Mi most tavasznézőben jártunk, almafavirágzás idején Kelet-Stájerországban, ami alig 3-4 órányi autóútra van tőlünk olyan természeti és kulináris kincseket rejtegetve, amikre nem is gondolnánk.
Ahhoz, hogy a szigorú tisztasági törvényeknek a sörök megfeleljenek, egy-egy baktérium előkerülése esetén sok sör kárba vész. Egy DNS-teszttel ez elkerülhető.