Tetszett a cikk?

A júniusi hőhullám magasra csapott a Budai Várban is: az V. Jubileumi Sörfesztiválon minden eddiginél többen fordultak meg. A tavalyihoz képest idén 10%-al emelkedett a látogatók száma, a résztvevők 20%-a külföldi volt.

 

A fesztivál több mint 200 féle sört vonultatott fel, köztük cseh, szlovák, erdélyi, szlovén, német, osztrák, angol és ír sörök erősítették a nemzetközi mezőnyt. Az almaborok/sörök kedvelőit külön Cider Liget várta a kínálatban 20 féle itallal.  

©

Az ország vezető sörgyártói mellett jelentős számban képviseltették magukat a kézműves sörfőzdék. A fesztiválon idén kiemelt szerepet kapott a gasztronómia, ezen belül is a street-food, 17 standon 130 féle fogást kínáltak.  

©

A vendégország az idén  Belgium volt, nagy  sikerrel szerepelt: a legjobban ugyanis a belga sörök fogytak. Bár a 2015-ös fesztivál nagydíjat a Csíki Sör nyerte el.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már egymilliárd hirdetést adtak fel a Vaterán

Már egymilliárd hirdetést adtak fel a Vaterán

Hózáporok válthatják a napsütést kedden

Hózáporok válthatják a napsütést kedden

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában