#sörfogyasztás






Ők azok, akik jól megszedik magukat a nagy melegben
 

Ők azok, akik jól megszedik magukat a nagy melegben

Nőtt a sörfogyasztás az elmúlt meleg napokon, a sörgyárak teljes kapacitással működnek, és ha kitart a hőség, a tavalyinál több millió korsóval több sör fogyhat ebben a negyedévben - mondta el a Magyar Sörgyártók Szövetségének (MSSZ) igazgatója.

MTI MTI





Sörszövetség: nem az enzimek okozzák a fejfájást
 

Sörszövetség: nem az enzimek okozzák a fejfájást

A Sörszövetség szerint nincs olyan, hogy ipari enzim, se olyan, hogy gyorssör, csak természetes, engedélyezett enzimeket használnak a sörfőzők, széles körben és globálisan, a főzést pedig – akárcsak az erjesztést – nem lehet felgyorsítani, vagyis egy optimális, minimumidő alá nem lehet beszorítani.

hvg.hu hvg.hu

Tudja, hogy mitől fáj a feje, ha sört iszik?
 

Tudja, hogy mitől fáj a feje, ha sört iszik?

Ipari enzimekkel készítenek söröket Kelet-Európában, hogy csökkenteni lehessen az erjesztési időt, és olyan jóval olcsóbb alapanyagokat is használni lehessen, melyek amúgy nem reagálnak a természetes sörélesztőre. És hogy ebből mi látszik? A csomagoláson erről semmi tájékoztatás nincs. Ami marad utána: az például a fejfájás.

Varga Szabolcs Varga Szabolcs

Mi történik itt? Alig isznak sört a magyarok
 

Mi történik itt? Alig isznak sört a magyarok

Ha az országok területét az alapján osztanák, hogy ki hány korsó sört iszik meg egy évben, akkor a csehek, a maguk 144 literes egy főre jutó fogyasztásával világuralomra törnének. A dobogó második fokára meglepő módon a sörkultúrájáról kevéssé ismert Seychelle-szigetek kerülne, míg a harmadik legnagyobb területet Németország kapná. Hazánk a harmincegyedik helyen végezne.

hvg.hu hvg.hu