MTI / hvg.hu Világ

Trump ráduplázna: nagyon megemeltetné a NATO-tagok védelmi kiadásait

Jelentősen és folyamatosan növekedik a tagállamok védelmi hozzájárulása, a hidegháború óta most a legmagasabb az európai és globális védelemre fordított kiadások összege – jelentette ki a NATO főtitkára Brüsszelben, a katonai szövetség kétnapos csúcstalálkozójának első munkaülését követően.

hvg.hu Világ

Nekiment Trump Németországnak a NATO-csúcs előtt

Az amerikai elnöknek nem tetszik, hogy Németország évente dollármilliárdokat fizet olajért és gázért Németországnak, miközben az Egyesült Államok szerinte rengeteget költ Európa védelmére.

MTI Világ

Milliárdokkal növeli védelmi kiadásait idén Izrael

Izrael hat százalékkal növeli a tavalyihoz képest védelmi kiadásait idén, szem előtt tartva a térség ingatag helyzetét - közölte vasárnap Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök. A kormányfő szerint Izrael hárommilliárd sékellel (780 millió dollárral) költ többet ezen a területen, miközben az idei költségvetés főösszege lényegében nem változott a tavalyihoz képest.

MTI Világ

Amerikai adósságplafon: a Pentagon óv a kiadáscsökkentéstől

"Végítélet-mechanizmusnak" és a nemzetbiztonságot fenyegető veszélynek nevezte szerdán Leon Panetta amerikai védelmi miniszter azt a lehetőséget, hogy automatikusan és jelentős mértékben csökkentik a védelmi kiadásokat, ha a kongresszus deficitcsökkentő bizottsága nem talál egyéb megoldást a kiadások lefaragására.

MTI Világ

Kína 78 milliárd dollárt költ idén a katonaságra, közben a tajvani testvéreket emlegeti

Kína 7,5 százalékkal kívánja növelni védelmi kiadásait éves szinten – hangzott el a kínai Országos Népi Gyűlés pénteken kezdődő ülésszaka előtti sajtótájékoztatón csütörtökön Li Csao-hszing szóvivőtől, aki nem érti: néhány politikusnak mért felfoghatatlan az az „egyszerű tény”, hogy a szárazföldi Kína és Tajvan egy ország, és ennek az országnak Tibet is része.


A címlapról ajánljuk