MTI Gazdaság

Nem foglalkozik a végrendelettel a magyar

Száz ember közül mindössze négynek van végrendelete Magyarországon, és meglepő módon az életkor előrehaladtával egyre kevesebben tartják fontosnak, hogy döntsenek ingóságaik, ingatlanjaik sorsáról.

MTI Itthon

Évente százezer hagyatékot hagynak hátra végrendelet nélkül

Hozzávetőleg évente százezer elhunyt után kell hagyatéki eljárást lefolytatni, mert maradt valamilyen vagyontárgy, amelynek sorsáról végrendelet hiányában dönteni kell - tudta meg a Népszabadság Tóth Ádámtól, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnökétől.

hvg.hu Kult

Vukán György megváltoztatta a végrendeletét

Vukán György 2009-ben megváltoztatta végrendeletét, és az abban tervezett díjat még életében megalapította – idézte fel egy akkor készült interjúból az InfoRádió, amely a most elhunyt művészre emlékezve megismétli a beszélgetést.

hvg.hu Itthon

Ilyen aláírást várnak a végrendeletek tanúitól

Sem a kezdőbetűk feltűntetése, sem ügyvédi bélyegző nem pótolhatja a tanúk saját kezű, azonosítható aláírását a végrendeleteken – ez derül ki a Kúria Polgári Kollégiuma Jogegységi Tanácsának határozatából, amelyet a pénteki Magyar Közlönyben tettek közzé.

MTI Világ

Végrendeletében is foglalkozott az atomfegyverekkel Kim Dzsongil

Kim Dzsongil, Észak-Korea előző, decemberben elhunyt vezetője végrendeletében meghagyta, hogy országa folytassa az atomfegyverek, biológiai fegyverek és ballisztikus rakéták fejlesztését - írja csütörtökön megjelent számában egy japán hetilap.

1 2

A címlapról ajánljuk