Drágább lesz a hal a Balatonnál
A legjobban a halászlé ára nő tavaly nyárhoz képest az éttermekben.
A legjobban a halászlé ára nő tavaly nyárhoz képest az éttermekben.
Egy pekingi irodán kívül mindenét felszámolja a cég a távol-keleti országban.
A hazai turisztikai szektor bevételei alacsonyabb forgalom mellett is magasabbak, mint a járvány előtt, ám az elszállt kiadásokat így is nehéz kigazdálkodni. Az ukrajnai háború rövid és hosszú távon is nehezíti a helyzetet.
Váradi Béla ma már elismert fotós a szigetországban.
A rovarok mellett több mint 80 kilónyi élelmiszerrel is gondok voltak a budapesti étteremben.
Elkerülik a turisták a térséget, az oroszok és ukránok pedig nem jönnek a háború miatt. A vendégeket az infláció is visszatartja.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Újlakon, a Gléda volt soron.
Az év első három hónapjában 81 százalékkal nagyobb összeget költöttek a SZÉP-kártyákról az emberek, mint tavaly ilyenkor.
Csak akkor tűnik jónak a magyar turizmus helyzete, ha 2021-gyel hasonlítjuk össze, a járvány előtti időhöz képest gyengén indult az év.
A vendéglátóipar legnagyobb kérdése, hogy az elkövetkezendő időszakban hogy lesznek képesek nem veszteségesen működni.
A kisvállalkozásoknál már a magántartalékok is fogyóban vannak a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint.
Valószínűleg nem kell kerülgetni egymást a svédasztaloknál a karácsonykor a szállodákban. A foglalások száma alapján szellős lesz a hangulat a sztárvendégekkel felpumpált ünnepi vacsorákon is, de ez még változhat, ha tovább csökkenek fertőzési számok.
A forgalmas nyár után most – ha teljes lezárás lesz a vírus miatt – összeomlás következhet a szektorban.
Minden tizedik gasztronómia iránt érdeklődő laikus szívesen nyitna saját helyet - derül ki egy felmérésből, ami arra is választ ad, naponta hány órát dolgozik egy vendéglátós.
Így a vendéglátás alszámlán összegyűlt összegből akár fürdő-, uszodabérlet is vásárolható, vagy a szállásdíj is kiegyenlíthető.
Béremelésre lenne szükség az ágazatban, azonban a vendéglátósok nincsenek olyan helyzetben, hogy többet fizessenek az alkalmazottaknak.
A kreischbergi síparadicsomban található két hotelt tulajdonló cégétől vált meg a Hunguest Hotels Zrt., mert nem illettek a portfólióba.
Mégsem kell minden büfésnek szakképesítés. Az innovációs tárca gyorsan reagált.
A budapesti árak 10-15 százalékkal maradnak el a regionális átlagtól és egyelőre a repülőjegyek sem drágultak meg, így utazni is olcsón lehet.