#vendéglő


Hasbeszélő: Modern magyaros fogások egy régi-új klasszikus helyen, a Stefánián
 

Hasbeszélő: Modern magyaros fogások egy régi-új klasszikus helyen, a Stefánián

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Zuglóban, a Szaletlyben jártunk.

GyéZsé GyéZsé

Főzni nem tudott, csak ízeket komponálni – 140 éve született Gundel Károly, aki világhírűvé tette a magyar vendéglátást
 

Főzni nem tudott, csak ízeket komponálni – 140 éve született Gundel Károly, aki világhírűvé tette a magyar vendéglátást

Egy bajor család alapozta meg a „magyaros vendéglátás” világhírét. A 140 évvel ezelőtt, 1883. szeptember 23-án született Gundel Károly adaptálta a magyar konyhát az európai gasztronómiához. Arra született, hogy híres apja árnyékában éljen, de a hírneve túlnőtt még az apjáén is. Sohasem főzött, de híres ételek hosszú sorát ihlette és alkotta meg. Az ő szakácskönyveiből ismeri a világ a magyar konyhát. A páratlanul népes család élete tele volt sikerekkel és tragédiákkal. Magyar és világhírességek tömegei kötődtek a Gundelekhez és vendéglőikhez.

Révész Sándor Révész Sándor

Hasbeszélő: Kockás abroszos fogadóérzés új idők új stílusában Szadán
 

Hasbeszélő: Kockás abroszos fogadóérzés új idők új stílusában Szadán

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Szadán voltunk.

GyéZsé GyéZsé

Hasbeszélő: Egy klasszikus vendéglő a város felett
 

Hasbeszélő: Egy klasszikus vendéglő a város felett

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Újlakon, a Gléda volt soron.

GyéZsé GyéZsé









A vendéglő, amelynek évekig titkos volt a telefonszáma
 

A vendéglő, amelynek évekig titkos volt a telefonszáma

A szocialista étkezési kultúrának erős öröksége van, de jó úton járunk, hogy ezt levetkőzzük – mondja Rosenstein Tibor, aki közel hatvan éve van a vendéglátós szakmában. Családi vendéglőjük, amelyet ma már fiával, Róberttel vezet, Budapest egyik legelismertebbje. A gasztroforradalomról, Steven Spielberg vacsorájáról, és a mirelittel való szakításról is beszéltünk.

Czeglédi Fanni Czeglédi Fanni