Visszaadta egy vendéglősnek az elveszett tárcáját, az cserében meghívta vacsorára, amit aztán mégis kiszámláztak neki
Az olaszországi Garda-tónál vett furcsa fordulatot egy becsületes megtaláló története.
Az olaszországi Garda-tónál vett furcsa fordulatot egy becsületes megtaláló története.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Zuglóban, a Szaletlyben jártunk.
Egy bajor család alapozta meg a „magyaros vendéglátás” világhírét. A 140 évvel ezelőtt, 1883. szeptember 23-án született Gundel Károly adaptálta a magyar konyhát az európai gasztronómiához. Arra született, hogy híres apja árnyékában éljen, de a hírneve túlnőtt még az apjáén is. Sohasem főzött, de híres ételek hosszú sorát ihlette és alkotta meg. Az ő szakácskönyveiből ismeri a világ a magyar konyhát. A páratlanul népes család élete tele volt sikerekkel és tragédiákkal. Magyar és világhírességek tömegei kötődtek a Gundelekhez és vendéglőikhez.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Szadán voltunk.
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Újlakon, a Gléda volt soron.
A tulajdonos így köszöni meg a munkájukat.
Egyedül az üzemi konyhák úszták meg kisebb forgalomkieséssel a járványügyi korlátozásokat.
A Laguna tulajdonosa alkalmazottként jelentené be a vendégeit, így ők jogszerűen tartózkodhatnának a presszójában.
Voltak, akik ki se nyitottak, de olyanok is, akik elérték, meghaladták a tavalyi forgalmukat.
A vendéglátósoknak meg kell találniuk a módot arra, hogy biztonságosan, de hatékonyan üzemelhessenek.
Mert nem azt hozta ki, amit kértek, és ezt szóvá tették. Rájuk borította az ételt, verekedni kezdett, a menekülő vendégeket is ütlegelte.
Az ellenőrök egy korábbi panasz miatt vizsgálták az éttermet, a jegyzőkönyvet már csak a parkolóban tudták elkészíteni.
A szocialista étkezési kultúrának erős öröksége van, de jó úton járunk, hogy ezt levetkőzzük – mondja Rosenstein Tibor, aki közel hatvan éve van a vendéglátós szakmában. Családi vendéglőjük, amelyet ma már fiával, Róberttel vezet, Budapest egyik legelismertebbje. A gasztroforradalomról, Steven Spielberg vacsorájáról, és a mirelittel való szakításról is beszéltünk.
A hatóság 34 kilogramm gyanús alapanyagot foglalt le és vont ki a forgalomból.
Karácsonykor leginkább a hagyományos fogások kapnak helyet az ünnepi asztalon, viszont a töltött káposzta vagy a halászlé elkészítése nem könnyű. Ráadásul egy adagot készíteni ezekből az ételekből szinte lehetetlen.