Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Egyedül az üzemi konyhák úszták meg kisebb forgalomkieséssel a járványügyi korlátozásokat.
Az elmúlt három hónapban a piacuk felét tudták megmenteni a vendéglősök – írja a Blokkk.com.
A január havi statisztikában a kasszaforgalom adatai szerint 48,5 százalékos a visszaesés a vendéglátás egészét nézve a tavalyi évhez képest. Ezen belül a kereskedelmi (a hagyományos) vendéglátás visszaesése 53,3 százalék, a munkahelyi vendéglátásé (üzemi konyha) pedig 9,9 százalék.
A cikk szerint a vendéglátósok reménykednek a mielőbbi nyitásban, ami elsőként a teraszozást jelentheti, a belső tér zárva tartása mellett. A tavalyi év tapasztalatai arra utalnak, ez a feléről a harmadára mérsékelheti a kiesést.
A foglalkoztatási adatok szerint a vendéglátásban és a szállodaiparban 2020 utolsó negyedévében 167 ezren dolgoztak, a 2019-es 188 ezer fővel szemben. Ezen belül az alkalmazottak száma 166 ezerről 149 ezerre esett vissza.
A vendéglátóhelyek tavaly november 10 óta vannak zárva, csak elvitelre, illetve házhoz szállítással lehet kiszolgálni a vásárlókat.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.