MTI Itthon

Német állami gondozott gyerekekkel csaltak Magyarországon

Az ARD feltárta, hogy Gelsenkirchen város gyámügyi hivatalának vezetője és helyettese szándékosan túlterheltséget idézett elő egy gyermekotthonban, majd erre hivatkozva Magyarországon helyeztek el gondozottakat egy általuk alapított magyarországi cég közreműködésével 2007-2008-ban. Bár a gyerekeknek nem volt jó soruk Magyarországon, a gyámügyisek gyermekenként 5500 euróhoz jutottak havonta.

MTI Világ

Botrány az amerikai veteránügyi tárcánál: ezer ember halhatott meg

Több mint ezren halhattak meg az elmúlt évtizedben az amerikai veteránügyi minisztériumhoz tartozó egészségügyi intézményeknél elkövetett szabálysértések vagy mulasztások miatt – derült ki abból a jelentésből, amelyet Tom Coburn republikánus szenátor hivatala adott ki kedden. A botrány miatt május végén lemondott Eric Shinseki veteránügyi miniszter.

Varga Szabolcs Vállalkozás

Így nyúlnak le egy fővárosi teniszklubot?

Az ellehetetlenülés szélére került a Mandula Petrát és Czink Melindát is felnevelő népligeti teniszklub. A tulajdonosok állítják, a szomszédos lakóparkot fejlesztő cég egyenesen hadjáratot folytat ellenük. A kőbányai polgármesternek is otthont adó lakópark tulajdonosának, Tamás Lászlónak láthatóan nagy befolyása van, ami nem is olyan meglepő, hiszen tagja a főváros gazdasági bizottságának is.

hvg.hu Vállalkozás

Ilyen a magyar céges csaló

A tipikus magyar vállalati csaló 35-40 éves, jellemzően autoriter vezető, és a világátlagnál lényegesen magasabb céges beosztásban dolgozik – derül ki a KPMG hatszáz vállalati csalás történetét feldolgozó globális elemzéséből. A magyar esetek vizsgálatából az rajzolódik ki, hogy a szereplők gyakran maguk is felelősek lettek volna az ellenőrzési rendszerek működtetéséért – ami a független ellenőrzések bevezetését indokolja.

hvg.hu Vállalkozás

Tesznek az informatikai csalások veszélyére a magyar cégek

Alábecsülik az informatikai csalások veszélyét a magyar cégek, 86 százalékuk továbbra sem tart attól, hogy munkatársaik visszaélést követnek el az informatikai rendszereken keresztül. Még a csalásfelderítés során is csupán 53 százalékuk veszi számításba az elektronikus dokumentumokat bizonyítékként – derül ki az EY tanulmányából.

hvg.hu Gazdaság

NGM: mindenki legyen résen, aki pénztárgépet vesz

Nemrég több vállalkozás megtévesztő eszközökkel reklámozta saját, de engedéllyel nem rendelkező pénztárgépét – erre hívták fel a figyelmet hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. A tárca azt kéri: aki tud ilyen esetről, haladéktalanul jelezze azt a [email protected] címen.

MTI Gazdaság

Trafikmutyi, földügyek: aktivizálja magát az MSZP

Az MSZP trafikügyben közérdekű bejelentést tesz a megyei főügyészségeken, míg a földhaszonbérletek ügyében hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tett - jelentette be Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján, Veszprémben.

hvg.hu Vállalkozás

A cégek kétharmada szerint a biznisz része a korrupció

A pénzügyi célok elérése miatt növekvő személyes nyomás nehezedik az itthoni és a régióban jelen lévő cégek vezetőire és menedzsmentjére. Ez komoly kísértést jelent az etikátlanul szerzett üzleti eredményesség felé – derül ki az Ernst & Young regionális visszaélési felméréséből. A helyzetet súlyosbítja a vállalatok nem megfelelően kialakított és rosszul működő kontroll környezete, amely nem elég hatékony ahhoz, hogy a hibákat és visszaéléseket megakadályozza és feltárja.

MTI Itthon

TI: csalni lehet az új választási törvénnyel

A Transparency International Magyarország szerint a választási eljárási törvény lehetőségeket teremt a választási csalásra 2014-ben. A külhoni szavazók titkos névjegyzéke, a külső kontroll hiánya a levélben érkezett szavazatok összesítésekor, valamint a pártok bevételeinek és kiadásainak átláthatatlansága ad lehetőséget a visszaélésre – olvasható a szervezet szerdai közleményében.

hvg.hu Karrier

Hogyan lehet védekezni a munkahelyi visszaélés ellen?

Az új munkatársak megbízhatóságának mérése minden vállalatnál, minden munkakörben fontos igény, de a visszaélések „szabad szemmel” egyáltalán nem, míg a ma használt egyszerűbb felmérési módszerekkel legfeljebb 50 százalékos pontossággal jelezhetők előre.

MTI Vállalkozás

Nyomoznak a gödöllői Erzsébet királyné hotel körül

Hanyag kezelés miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a gödöllői Erzsébet királyné szállodában vélelmezett gazdasági visszaélésekre hivatkozva két helyi fideszes képviselő; az ügyben nyomozás indult - írta legutóbbi számában a Gödöllői Hírek című kétheti lap.

MTI Világ

Egyelőre nem engedik ki a börtönből a volt román kormányfőt

Börtönben marad egyelőre Adrian Nastase volt román miniszterelnök, miután csütörtökön a bukaresti törvényszék nem döntött a büntetés-végrehajtás felfüggesztésére vonatkozó kérelméről. A bíróság elnapolta a tárgyalást, mert a volt kormányfő intenzív osztályon fekszik, ezért nem tudott megjelenni a bíróságon.

1 2 3 4 5 6 7
Lemondott Szájer József

Lemondott Szájer József

Mit jelent a kereszténység számára a test?

Mit jelent a kereszténység számára a test?

Tulajdonost vált a magyarországi Aegon

Tulajdonost vált a magyarországi Aegon

Orbán: Németország pénzt keres az uniós tagságunkon

Orbán: Németország pénzt keres az uniós tagságunkon

Rudolf Péter az SZFE-ről: A megosztottság egyszerűsít

Rudolf Péter az SZFE-ről: A megosztottság egyszerűsít

Süddeutsche Zeitung: Von der Leyen sikeresen vezette az uniót, aztán jöttek Orbánék

Süddeutsche Zeitung: Von der Leyen sikeresen vezette az uniót, aztán jöttek Orbánék

Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

A budapesti karácsonyi vásár idén az internetre költözik

A budapesti karácsonyi vásár idén az internetre költözik

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával