#étterem



Többet és drágábban eszünk az étlaptrükkök miatt – minden vendéglátósnak ismerni kellene a gasztrofizikát
 

Többet és drágábban eszünk az étlaptrükkök miatt – minden vendéglátósnak ismerni kellene a gasztrofizikát

Magyarországon még gyerekcipőben jár a gasztrofizika és a menu engineering, Amerikában viszont már évtizedek óta külön szakmának számítanak. Az „étlapmérnökök” úgy tervezik meg a vendégek kezébe kerülő menüt, hogy azzal tartalmas üzeneteket közvetítsenek, illetve befolyásoljanak az ételválasztásban, és persze fokozottabb költésre, valamint visszatérésre bátorítsanak.

Daczi Dóra Daczi Dóra


Étterem Hét Extra – ehetünk újra kedvezményesen
 

Étterem Hét Extra – ehetünk újra kedvezményesen

Három különleges fogás pár ezer forintért közép- és felső kategóriás helyeken – erről szól évente kétszer az Étterem Hét akció. Legutóbb október 9-15. között több mint 26 ezer vendég használta ki a kedvezményes lehetőséget. Most november 13-tól lehet repetázni.

hvg.hu hvg.hu











Miért nem jó üzlet a balatoni gasztroforradalom?
 

Miért nem jó üzlet a balatoni gasztroforradalom?

Hány bukás fér bele egy életbe? Miért nem jó üzlet a vendéglátás? Hogyan öli meg a munkaerőhiány a magyar gasztroforradalmat? – erről beszélt a hvg.hu-nak Járosi Tamás, a tihanyi és a füredi Malackrumpli bisztrók tulajdonosa, aki sikeres ingatlancégének elbukása után döntött a romantikus fordulat, a balatoni biogazdálkodás és vendéglátás mellett.

Hercsel Adél Hercsel Adél