Magyar éttermek a franciák sikerlistáján
A Világ legjobb 1000 éttermének 2018-as rangsorát december 4-én igazán rangos helyen, az Élysée-palotában hirdették ki hivatalosan. A listára négy magyar hely is felkerült.
A Világ legjobb 1000 éttermének 2018-as rangsorát december 4-én igazán rangos helyen, az Élysée-palotában hirdették ki hivatalosan. A listára négy magyar hely is felkerült.
A fejlesztők azt ígérik, hogy az ország egyik leginnovatívabb irodaháza lesz a Magyar Telekom új székháza, amely a jövő év második felére készülhet el.
Magyarországon még gyerekcipőben jár a gasztrofizika és a menu engineering, Amerikában viszont már évtizedek óta külön szakmának számítanak. Az „étlapmérnökök” úgy tervezik meg a vendégek kezébe kerülő menüt, hogy azzal tartalmas üzeneteket közvetítsenek, illetve befolyásoljanak az ételválasztásban, és persze fokozottabb költésre, valamint visszatérésre bátorítsanak.
Egy szál semmiben vacsoráznak a vendégek egy új párizsi étteremben. Az ablakokon függöny van, a telefonokat kint kell hagyni a ruhatárban, a székeken cserélik a huzatot váltáskor. A pincérek viszont ruhában dolgoznak.
Három különleges fogás pár ezer forintért közép- és felső kategóriás helyeken – erről szól évente kétszer az Étterem Hét akció. Legutóbb október 9-15. között több mint 26 ezer vendég használta ki a kedvezményes lehetőséget. Most november 13-tól lehet repetázni.
A cocktail és tapas bárral kiegészített fine dining étterem a hirdetés szerint bejáratott ügyfélkörrel és know-how-val rendelkezik. A L.A. Bodegita bérleti és elővásárlási jogáért 85 millió forintot kér a mixerkirály.
Másfél mázsa lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert, piszkot és rozsdát talált a Nébih a hajdúszoboszlói Silver Hotel éttermének konyhájában. Az ügyvezető tulajdonos és a séf részben elismerte a hibájukat, de szerintük a szabályozás sem életszerű.
Kettő az egyben: akvárium és étterem.
Darabonként 20-30 forinttal kerülnek többe a környezetbarát poharak és dobozok az eldobhatóknál. Egy magyar cég ilyenek eladásával próbálkozik, de tízből nyolc cég túl drágának tartja az ötletet.
Az első ilyen egység a Gozsdu udvarban lesz, de jövőre még két helyen nyitnának Jamie's Pizzeriát.
A Laci! Konyha nem kevésbé legendás ebédjével búcsúzik vendégeitől.
A Szigeten enni és inni nem olcsó, ezért sokan gondolják úgy, hogy a környék boltosai, kocsmárosai rengeteget keresnek az éhes, szomjas fesztiválozókon. Tényleg így van? Megnéztük.
Húsz százalékkal nőtt éttermünk forgalma- dicsekedett a főnök a helyi sajtóban Hangcsou városában, ahol a Trendy Shrimp nevű étterem furcsa kedvezményt ajánlott női vendégeinek.
Az elkövető azonosításához a lakosság segítségét kérik a terézvárosi rendőrök.
Hány bukás fér bele egy életbe? Miért nem jó üzlet a vendéglátás? Hogyan öli meg a munkaerőhiány a magyar gasztroforradalmat? – erről beszélt a hvg.hu-nak Járosi Tamás, a tihanyi és a füredi Malackrumpli bisztrók tulajdonosa, aki sikeres ingatlancégének elbukása után döntött a romantikus fordulat, a balatoni biogazdálkodás és vendéglátás mellett.
Megint újabb étteremben tűnt fel Mila Kunis és Ashton Kutcher. Most a Várnegyedben jártak.
Bezárt a Pajtás Étterem, Budapest egyik utolsó retró menzája. Az utolsó nap hangulata nem hozta annyira a nyolcvanas évek életérzését, mint amit vártunk, az ételek minősége annál inkább.
A kívülállók nem hittek abban, hogy a cég szokatlan üzleti modellje sikeres lehet a netes ételrendelés telített piacán. Most bezzeg sokan veregetik a nyomorgatott civilek segítségére siető fiatal vállalkozók vállát.
Nem tudják elvégezni a szükséges fejlesztéseket, mert a Junior Zrt. a menzákra koncentrál.