Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#étteremkalauz

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: Felfedeztük a "Környéket", és egy szelet Argentínát találtunk Pesthidegkúton

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Pesthidegkúton.

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: A tökéletes halászlé nyomában

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Szentendrén (és Pasaréten) jártunk. Címlapképünk utóbbi helyen készült.

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: A főételszerű előételek és a fő-főételek asztalánál

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most a legújabb belvárosi indiai étteremben jártunk.

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: Elég elszántnak kell lenni ahhoz, hogy ne maradjunk le egy késői ebédről

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Budán, a Krisztinavárosban.

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: Mese a maceszgombócos levesről és egy bizonyos sztrapacskáról

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most egy újlipótvárosi kisvendéglőben jártunk.

MTI Gasztro

Brit étteremkalauz: Nem is olyan jók a sztárséfek éttermei

A sztárséfek londoni éttermeit túl drágának tartja, sőt, néhányat a legrosszabbak közé sorol egy brit étteremkalauz, amely szerint a hírességek inkább az étteremláncaik terjeszkedésével, és nem az ételek minőségével vannak elfoglalva.

hvg.hu Gasztro

Szakácssapkákban mért siker - Gault& Millau Magyarország

Egy kötetben 348 étterem, 561 szálloda, 153 borászat, 451 bor. Megjelent a Gault&Millau Magyarország 2015 kalauz. Böngészni, kóstolni, tapasztalni bőven van mit egy évre. De nézzük, kik a legjobbak a G&M szigorú ítészei szerint a vendéglátásban.

hvg.hu Gasztro

A Costes a világ legjobbjai között

Az elmúlt napokban egyre-másra láttak napvilágot a hírek, melyek a magyar vendéglátás és gasztronómia nemzetközi elismeréséről szólnak. Most íme a legnagyobb siker: a budapesti Costes étterem felzárkózott a világ legjobbjainak élvonalába.

life-style.hu Gasztro

Hol együnk féláron a Torkos Csütörtökön?

Az immáron hagyományosnak számító Torkos Csütörtökön bizonyos éttermek visszaléptek ugyan a részvételtől, de azért tudunk még néhányat ajánlani. Kipróbált helyekről van szó, amelyekről részletes információkat is adunk, Budapesten és vidéken egyaránt.

hvg.hu Gasztro

Az Év Étterme: Chateau Visz

Azoknak, akik ismerik a hazai csúszgasztronómia szereplőit, nem okozott különösebb meglepetést a Dining Guide díjkiosztó gálán Wiszkidenszky András, zsürielnők bejelentése.

Vétek György Gasztro

Milyen lett a harmadik Étteremkalauz?

Ha nem is ért talán még a felnőttkorba, a gyerekcipőből mindenképp kinőtt az Alexandra Étteremkalauz. A fölösleges sallangoktól megszabadulva végre valóban az, amit a címe is ígér: étteremkalauz.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

A Costes lett 2009 legjobb étterme a Dining Guide szerint

A közéleti és üzleti élet, illetve a hazai gasztronómiai szakma jeles képviselői jelenlétében hirdették ki január 20-án, szerda este a Budapest Marriot Báltermében, hogy ki nyerte az idei Dining Guide Év Étterme díjat – a 36 fős zsűri a Costes csapatát ítélte 2009-ben a legjobbnak.

hvg.hu Gasztro

Mi is az a Gault Millau?

Mint már hírül adtuk, a Gault Millau, az egyik meghatározó nemzetközi étteremkalauz osztrák kiadványa a legjobbak, a csúcskonyhák kulináris alkotóműhelyei közé értékelte a Babel Delicate Éttermet és a Fausto’s-t. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ezzel új fejezet nyílt a magyar gasztrotörténetben.

Meztelenruhák, habcsókruhák és szoborszerű ruhák: így vonultak fel a sztárok az Oscaron és a díjkiosztó utáni partin

Meztelenruhák, habcsókruhák és szoborszerű ruhák: így vonultak fel a sztárok az Oscaron és a díjkiosztó utáni partin

Az evangélikusok vették át Iványiék intézményeinek egy részét

Az evangélikusok vették át Iványiék intézményeinek egy részét

Mintha csak szellemkezek dolgoznának a számítógépen – ezért nem érhető el Európából az OpenAI nagytudású Operatora

Mintha csak szellemkezek dolgoznának a számítógépen – ezért nem érhető el Európából az OpenAI nagytudású Operatora

Varga Mihály a jegybank élén: a kormány fiókvállalatává válik az MNB?

Varga Mihály a jegybank élén: a kormány fiókvállalatává válik az MNB?

A magyar USAID-kormánybiztos már nagyon szeretné levagdosni a "Magyarországra bejött korrupciós csápokat"

A magyar USAID-kormánybiztos már nagyon szeretné levagdosni a "Magyarországra bejött korrupciós csápokat"

Mégis mi a gond Zelenszkij öltözetével?

Mégis mi a gond Zelenszkij öltözetével?

Ígéretet tett Hankó Balázs Szörényi Leventének

Ígéretet tett Hankó Balázs Szörényi Leventének

Amikor egy családban mindenki amiatt szorong, hogy baj lesz - Bibók Bea pszichológus visszatartó szülőkről, infantilizált felnőttekről

Amikor egy családban mindenki amiatt szorong, hogy baj lesz - Bibók Bea pszichológus visszatartó szülőkről, infantilizált felnőttekről

„Ha isten megadta nekünk a vagyont, hogy kiváltságosok legyünk, akkor erkölcsi felelősséggel tartozunk a társadalomnak”

„Ha isten megadta nekünk a vagyont, hogy kiváltságosok legyünk, akkor erkölcsi felelősséggel tartozunk a társadalomnak”

A címlapról ajánljuk