Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#étteremkalauz

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: Felfedeztük a "Környéket", és egy szelet Argentínát találtunk Pesthidegkúton

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Pesthidegkúton.

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: A tökéletes halászlé nyomában

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Szentendrén (és Pasaréten) jártunk. Címlapképünk utóbbi helyen készült.

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: A főételszerű előételek és a fő-főételek asztalánál

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most a legújabb belvárosi indiai étteremben jártunk.

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: Elég elszántnak kell lenni ahhoz, hogy ne maradjunk le egy késői ebédről

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Budán, a Krisztinavárosban.

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: Mese a maceszgombócos levesről és egy bizonyos sztrapacskáról

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most egy újlipótvárosi kisvendéglőben jártunk.

MTI Gasztro

Brit étteremkalauz: Nem is olyan jók a sztárséfek éttermei

A sztárséfek londoni éttermeit túl drágának tartja, sőt, néhányat a legrosszabbak közé sorol egy brit étteremkalauz, amely szerint a hírességek inkább az étteremláncaik terjeszkedésével, és nem az ételek minőségével vannak elfoglalva.

hvg.hu Gasztro

Szakácssapkákban mért siker - Gault& Millau Magyarország

Egy kötetben 348 étterem, 561 szálloda, 153 borászat, 451 bor. Megjelent a Gault&Millau Magyarország 2015 kalauz. Böngészni, kóstolni, tapasztalni bőven van mit egy évre. De nézzük, kik a legjobbak a G&M szigorú ítészei szerint a vendéglátásban.

hvg.hu Gasztro

A Costes a világ legjobbjai között

Az elmúlt napokban egyre-másra láttak napvilágot a hírek, melyek a magyar vendéglátás és gasztronómia nemzetközi elismeréséről szólnak. Most íme a legnagyobb siker: a budapesti Costes étterem felzárkózott a világ legjobbjainak élvonalába.

life-style.hu Gasztro

Hol együnk féláron a Torkos Csütörtökön?

Az immáron hagyományosnak számító Torkos Csütörtökön bizonyos éttermek visszaléptek ugyan a részvételtől, de azért tudunk még néhányat ajánlani. Kipróbált helyekről van szó, amelyekről részletes információkat is adunk, Budapesten és vidéken egyaránt.

hvg.hu Gasztro

Az Év Étterme: Chateau Visz

Azoknak, akik ismerik a hazai csúszgasztronómia szereplőit, nem okozott különösebb meglepetést a Dining Guide díjkiosztó gálán Wiszkidenszky András, zsürielnők bejelentése.

Vétek György Gasztro

Milyen lett a harmadik Étteremkalauz?

Ha nem is ért talán még a felnőttkorba, a gyerekcipőből mindenképp kinőtt az Alexandra Étteremkalauz. A fölösleges sallangoktól megszabadulva végre valóban az, amit a címe is ígér: étteremkalauz.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

A Costes lett 2009 legjobb étterme a Dining Guide szerint

A közéleti és üzleti élet, illetve a hazai gasztronómiai szakma jeles képviselői jelenlétében hirdették ki január 20-án, szerda este a Budapest Marriot Báltermében, hogy ki nyerte az idei Dining Guide Év Étterme díjat – a 36 fős zsűri a Costes csapatát ítélte 2009-ben a legjobbnak.

hvg.hu Gasztro

Mi is az a Gault Millau?

Mint már hírül adtuk, a Gault Millau, az egyik meghatározó nemzetközi étteremkalauz osztrák kiadványa a legjobbak, a csúcskonyhák kulináris alkotóműhelyei közé értékelte a Babel Delicate Éttermet és a Fausto’s-t. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ezzel új fejezet nyílt a magyar gasztrotörténetben.

VW-k uralják a német eladási listákat, de nem elektromosak

VW-k uralják a német eladási listákat, de nem elektromosak

Elöntötték az Amerikát gúnyoló mémek a kínai közösségi oldalakat

Elöntötték az Amerikát gúnyoló mémek a kínai közösségi oldalakat

Felmentették annak a grönlandi katonai támaszpontnak a vezetőjét, ahol nemrég J. D. Vance-t fogadták

Felmentették annak a grönlandi katonai támaszpontnak a vezetőjét, ahol nemrég J. D. Vance-t fogadták

A Chrome blokkolja a reklámblokkolókat. Akkor melyik böngészőt használjam Windowson?

A Chrome blokkolja a reklámblokkolókat. Akkor melyik böngészőt használjam Windowson?

Trump a gyönyörű hajára gondolva írt alá rendeletet a zuhanyrózsák víznyomásáról

Trump a gyönyörű hajára gondolva írt alá rendeletet a zuhanyrózsák víznyomásáról

Gyerekpornót találtak a gyerekbántalmazás ellen küzdő amerikai motorosok alelnökénél

Gyerekpornót találtak a gyerekbántalmazás ellen küzdő amerikai motorosok alelnökénél

Nyolc megyére adtak ki első fokú figyelmeztetést az erős szél miatt

Nyolc megyére adtak ki első fokú figyelmeztetést az erős szél miatt

Kemenesi Gábor szerint szinte kizárt, hogy kémcsőben rakták össze a Magyarországon terjedő száj- és körömfájásvírust

Kemenesi Gábor szerint szinte kizárt, hogy kémcsőben rakták össze a Magyarországon terjedő száj- és körömfájásvírust

Brutális mértékben növeli a mesterséges intelligencia a károsanyag-kibocsátást, és úgy tűnik, nincs megállás

Brutális mértékben növeli a mesterséges intelligencia a károsanyag-kibocsátást, és úgy tűnik, nincs megállás

A címlapról ajánljuk