Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#étteremkalauz

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: Felfedeztük a "Környéket", és egy szelet Argentínát találtunk Pesthidegkúton

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Pesthidegkúton.

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: A tökéletes halászlé nyomában

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Szentendrén (és Pasaréten) jártunk. Címlapképünk utóbbi helyen készült.

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: A főételszerű előételek és a fő-főételek asztalánál

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most a legújabb belvárosi indiai étteremben jártunk.

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: Elég elszántnak kell lenni ahhoz, hogy ne maradjunk le egy késői ebédről

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Budán, a Krisztinavárosban.

GyéZsé hvg360

Hasbeszélő: Mese a maceszgombócos levesről és egy bizonyos sztrapacskáról

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most egy újlipótvárosi kisvendéglőben jártunk.

MTI Gasztro

Brit étteremkalauz: Nem is olyan jók a sztárséfek éttermei

A sztárséfek londoni éttermeit túl drágának tartja, sőt, néhányat a legrosszabbak közé sorol egy brit étteremkalauz, amely szerint a hírességek inkább az étteremláncaik terjeszkedésével, és nem az ételek minőségével vannak elfoglalva.

hvg.hu Gasztro

Szakácssapkákban mért siker - Gault& Millau Magyarország

Egy kötetben 348 étterem, 561 szálloda, 153 borászat, 451 bor. Megjelent a Gault&Millau Magyarország 2015 kalauz. Böngészni, kóstolni, tapasztalni bőven van mit egy évre. De nézzük, kik a legjobbak a G&M szigorú ítészei szerint a vendéglátásban.

hvg.hu Gasztro

A Costes a világ legjobbjai között

Az elmúlt napokban egyre-másra láttak napvilágot a hírek, melyek a magyar vendéglátás és gasztronómia nemzetközi elismeréséről szólnak. Most íme a legnagyobb siker: a budapesti Costes étterem felzárkózott a világ legjobbjainak élvonalába.

life-style.hu Gasztro

Hol együnk féláron a Torkos Csütörtökön?

Az immáron hagyományosnak számító Torkos Csütörtökön bizonyos éttermek visszaléptek ugyan a részvételtől, de azért tudunk még néhányat ajánlani. Kipróbált helyekről van szó, amelyekről részletes információkat is adunk, Budapesten és vidéken egyaránt.

hvg.hu Gasztro

Az Év Étterme: Chateau Visz

Azoknak, akik ismerik a hazai csúszgasztronómia szereplőit, nem okozott különösebb meglepetést a Dining Guide díjkiosztó gálán Wiszkidenszky András, zsürielnők bejelentése.

Vétek György Gasztro

Milyen lett a harmadik Étteremkalauz?

Ha nem is ért talán még a felnőttkorba, a gyerekcipőből mindenképp kinőtt az Alexandra Étteremkalauz. A fölösleges sallangoktól megszabadulva végre valóban az, amit a címe is ígér: étteremkalauz.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

A Costes lett 2009 legjobb étterme a Dining Guide szerint

A közéleti és üzleti élet, illetve a hazai gasztronómiai szakma jeles képviselői jelenlétében hirdették ki január 20-án, szerda este a Budapest Marriot Báltermében, hogy ki nyerte az idei Dining Guide Év Étterme díjat – a 36 fős zsűri a Costes csapatát ítélte 2009-ben a legjobbnak.

hvg.hu Gasztro

Mi is az a Gault Millau?

Mint már hírül adtuk, a Gault Millau, az egyik meghatározó nemzetközi étteremkalauz osztrák kiadványa a legjobbak, a csúcskonyhák kulináris alkotóműhelyei közé értékelte a Babel Delicate Éttermet és a Fausto’s-t. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ezzel új fejezet nyílt a magyar gasztrotörténetben.

Reggeli dugók: nem várt műszaki problémák miatt még egy ideig biztosan káosz lesz a Hungária körúti felüljárón

Reggeli dugók: nem várt műszaki problémák miatt még egy ideig biztosan káosz lesz a Hungária körúti felüljárón

A Forradalmi Gárda vezetőjének és az atomprogramban érintett tudósok haláláról számolt be az iráni állami média

A Forradalmi Gárda vezetőjének és az atomprogramban érintett tudósok haláláról számolt be az iráni állami média

Anyaszült meztelenül, ittasan kocsikázott egy férfi Budaörsön

Anyaszült meztelenül, ittasan kocsikázott egy férfi Budaörsön

Felfüggesztették egy budapesti gyermekotthon vezetőjét, drogot találhattak az intézményben

Felfüggesztették egy budapesti gyermekotthon vezetőjét, drogot találhattak az intézményben

Határozott búcsúüzenetet küldött a brit nagykövet a magyar kormánynak: „A kisebbségeket démonizálják, a szomszédokat bűnözőként ábrázolják”

Határozott búcsúüzenetet küldött a brit nagykövet a magyar kormánynak: „A kisebbségeket démonizálják, a szomszédokat bűnözőként ábrázolják”

A bortermelés melléktermékének felhasználásból csinált sikeres vállalkozást

A bortermelés melléktermékének felhasználásból csinált sikeres vállalkozást

Tűzveszély miatt visszahívnak 1,1 millió hordozható töltőt – már sérülést is okozott a típus

Tűzveszély miatt visszahívnak 1,1 millió hordozható töltőt – már sérülést is okozott a típus

Kiemelt terület az idegenforgalom, mégis állami kézben pusztult le a második számú turisztikai látványosság

Kiemelt terület az idegenforgalom, mégis állami kézben pusztult le a második számú turisztikai látványosság

Dührohamot kapott egy motoros, mert nem tudott előzni, megütötte az autóst

Dührohamot kapott egy motoros, mert nem tudott előzni, megütötte az autóst

A címlapról ajánljuk