szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megjelent az idei Gault & Millaut étteremkalauz; a legmagasabb pontszámot három budapesti étterem érte el, de az év étterme díjat egy encsi vendéglő kapta - írja az Origo.hu.

Az encsi Anyukám mondta kapta meg az idei Gault & Millaut kalauz Év étterme díját. A három legmagasabb, tizenhetes pontszámot, valamint három-három szakácssapkát az Onyx, a Costes és a Zona kapta - írja az Origo.hu, amely részt vett a kiadványt bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón. (Az Anyukám mondta sikeréről nemrég a hvg.hu is közölt riportot, amelyet itt olvashatnak el.)

A kalauz az idén több olyan különdíjat is kiadott, amit eddig nem: a Rév csárda például megkapta az Év kulináris kitüntetettje címet, mert a kalauz szerint egy olyan hagyományos magyar fogást, mint a halászlé, tökéletesítettek és mentettek meg a középszerűségtől - írja a lap. Az Év kisvendéglője a hévízi Öreg Harang vendéglő, a hazai streetfood mozgalom győztese pedig a Mozsár utcai Funky Pho lett.

Dudás Szaolcs és Szilárd, az Anyukám mondta tulajdonsai
Stiller Ákos
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!