szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 22 éves Majoros Vivien 5 hónapos fiával akart leszállni a 75-ös trolibuszról a Hősök terén, de a sofőr nem hagyta.

Mivel egyedül nehéz lett volna leemelni a babakocsit a troliról, egy hölgy ajánlotta fel a segítségét: ő fogta a kocsi alját, az anyuka pedig a tetejét, amikor a sofőr rázárta az ajtót a babakocsira.

Az utasok hangos kiabálásra újra kinyitotta, de mikor leért a babakocsi, és az anya is szeretett volna leszállni, a sofőr becsukta az ajtót az orra előtt – mondta a Borsnak Vivien, aki odaszaladt a sofőrhöz, de az mit sem törődött vele. Az anya elmondása szerint a sofőr csak annyit mondott, hogy: „Fogja be, vagy ledobom! Majd a következő megállóban leszáll!”

Viviennek nem volt más választása, a Benczúr utcáról visszarohant a Hősök terére, ahol szerencséjére a segítőkész hölgy várta a kisbabájával. A hölgy bejelentést tett telefonon és levélben is.

Közben a BKV Zrt. hivatalosan reagált a történtekre. A kamerafelvételek alapján azt írják, hogy a gyermek a babakocsiban nem idegenekkel maradt a megállóban, hanem egy fiatalabb hölggyel, aki már a felszállás előtt is vele volt, tehát az édesanyával és a gyermekkel együtt utazott. Bár a járművön fennmaradt hölgy előresétált a troli belsejében, a Benczúr utcai megállóig semmilyen problémát nem jelzett a sofőrnek, így verbális atrocitás sem történhetett. A babakocsi sem rongálódott meg, hiszen az alacsonypadlós trolibuszokon alkalmazott élvédelmi automatika ezt nem is engedné.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az agrártárca helyettes államtitkárát vették őrizetbe korrupciós ügy miatt

Az agrártárca helyettes államtitkárát vették őrizetbe korrupciós ügy miatt

Gulyás Gergelyhez rendeli az uniós források felhasználását a kormány

Gulyás Gergelyhez rendeli az uniós források felhasználását a kormány

Rendőrök védik a Trump-hívektől a georgiai választási biztost

Rendőrök védik a Trump-hívektől a georgiai választási biztost