szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyetlen része sem volt az országnak, ahova ne adott volna ki legalább egyfajta figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az este már csak Kelet-Magyarországon igazán rossz az idő.

Délután még az egész ország területén életben volt a figyelmeztetés a rossz idő miatt. Este fél nyolckor az Országos Meteorológiai Szolgálat már arról számolt be, hogy nyugaton javul az idő, de több helyen még így is van mire készülni.

A fél 10-es frissítés szerint zivatarok miatt az ország Dunától keletre eső felében, valamint Komárom-Esztergom és Fejér megyében van életben elsőfokú figyelmeztetés.A villámlás mellett erős szél és jégeső is előfordulhat.

Ugyanezeken a helyeken felhőszakadásra is érdemes számítani. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

Az egész napos esőzés miatt Budapesten, és Pest, Győr-Moson-Sopron, Fejér, Komárom-Esztergom, valamint Nógrád megyében van életben figyelmeztetés. Ezeken a helyeken 24 óra alatt több, mint 20 milliméter csapadék hullhat.

©

A következő 1-3 órára szóló riasztást vihar miatt a Dunától keletre az ország szinte teljes területére - leszámítva a szlovák határ menti sávot -, valamint Komárom-Esztergom és Fejér megyére adták ki. A felhőszakadás miatti riasztás a Komárom-Székesfehérvár-Kalocsa-Szeged vonaltól keletre érvényes.

Holnapra javulhat az idő az ország nagy részén, de a teljes Alföldre kiadhatják a figyelmeztetést vihar miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Többször is havazni fog a jövő héten

Többször is havazni fog a jövő héten

Lemondott Szájer József

Lemondott Szájer József

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?