szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A játékokat mintegy száz Mensa-tag tesztelte, a családi, logikai és haladó kategóriában összesen négy játék nyer díjat.

A Mensa HungarIQa Egyesület immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg a társasjátékok bajnokságát. A versenyre társasjátékokat nevezhetnek a játékforgalmazók, és a győztes játékok elnyerik a Mensa Társasjátékdíjat. Ez az elismerés a társasjátékok egyik legnagyobb presztízsű díjának tartott amerikai Mensa Select Award magyar változata.

A kiemelkedően magas intelligenciájú embereket tömörítő társaság tagjai évente tesztelik az új játékokat, és szavaznak arról, hogy melyek az év legjobbjai. Idén egy egész napos versenyen mintegy száz Mensa-tag tesztelte a döntőbe került társasjátékokat, és szavazott a díjak odaítéléséről. A játékokat az évek során kiforrott, kategóriánként eltérő szempontrendszer szerint értékelték.

A családi, logikai és haladó kategóriában összesen négy játék nyerte el a Mensa Társasjátékdíjat.

Idén a logikai kategóriában a Remény hadművelet, a haladók között a Hadara, míg a családi kategóriában az Atlantica és a Kuruzslók Quendingburgban nyerte el a Mensa Társasjátékdíjat.

A Remény hadművelet a csapatvezetés és akadálykerülés játéka – egy pörgős, teljesen kooperatív társas 2-5 fő részére, amely az első világháborúban játszódik.

A Hadara egy stratégiai játék, amelyben civilizációkat kell építeni, erősíteni, és a társakénál erősebbé tenni.

Az Atlantica szintén egy stratégiai játék, amelyben az eltűnt Atlantisz kincseit kell megtalálni.

A Kuruzslók Quedlinburgban egy közepesen összetett zsáképítő társasjáték 2-4 fő részére nagyjából 45-60 perces játékidővel. Célunk, hogy egy sarlatán bőrébe bújva a quedlinburgi vásárban elérhető különböző hozzávalók segítségével minél “tartalmasabb” főzeteket kotyvasszunk, majd az ebből származó bevételt további összetevők vásárlására fordítsuk, illetve minél több győzelmi pontot gyűjtsünk.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tállai államtitkár nosztalgia- és ígéretmilliárdokkal kápráztatta a nyugdíjasokat

Tállai államtitkár nosztalgia- és ígéretmilliárdokkal kápráztatta a nyugdíjasokat

43 új koronavírus-fertőzöttet találtak itthon

43 új koronavírus-fertőzöttet találtak itthon

Nem volt elég biztonságos az étel, egy ideig nem üzemelt a Theo Papa

Nem volt elég biztonságos az étel, egy ideig nem üzemelt a Theo Papa