szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Íme egy csoportkép Finnország új, nők vezette kormányáról.

A legfontosabb tárcák vezetőinek átlagéletkora az új finn kormányban 33 év, ezzel a finn a legfiatalabb kabinet a világon – írja a Helsinki Times.

Az alábbi csoportképen, amely december 10-én, az új finn kormány első kabinetülésén készült balról jobbra négy női miniszter látható: Li Andersson (32) oktatási miniszter, Katri Kulmuni (32) pénzügyminiszter, Sanna Marin (34), Finnország miniszterlenöke, valamint Maria Ohisalo (34) belügyminiszter.

©

Miután Finnországban az előző kormányfő december elején bejelentette lemondását, az újjáalakult koalíciós kormány élére a 34 éves szociáldemokrata Sanna Marin, az addigi közlekedési miniszter került. Ezzel Marin lett hazájának harmadik női miniszterelnöke. A politikus igazi Y generációs személyiség: lelkes instagramozó, és nyíltan beszél ma már arról is, hogy egy leszbikus pár gyerekeként nőtt fel, amiről gyerekkorában azonban még tabu volt beszélni az országában.

A közel teljes finn kormány egyébként így néz ki (három miniszter hiányzik a képről):

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Élet+Stílus

Bevándorló nők Finnországban: „Ha nem segítenek, még mindig otthon ülök”

Az OECD tagállamok közül az elmúlt 25 évben a finneknél növekedett a leggyorsabb ütemben a bevándorlók száma, az északi országban mégsem gyűlöletkampánnyal, hanem integrációs projektekkel próbálnak nekik segíteni. Különösen nagy figyelmet fordítanak a nőkre, mert ha ők bezárkóznak, annak az egész társadalomra katasztrofális hatása lehet. Egy helsinki civil szervezet évek óta azon dolgozik, hogy a fiatal édesanyák egyáltalán ki merjenek lépni az ajtón egy számukra teljesen ismeretlen világba, mindezt állami támogatásból.

Megalázó a minimálbér-emelési javaslat a közszféra négy szakszervezete szerint

Megalázó a minimálbér-emelési javaslat a közszféra négy szakszervezete szerint

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

Nehezebb munkát, hosszú ingázást is vállalna a magyarok többsége, hogy megtarthassa az állását

Nehezebb munkát, hosszú ingázást is vállalna a magyarok többsége, hogy megtarthassa az állását