szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szentesi Zöldi László Elavultatok, Pintér Béla!, illetve Még egy pár szó Pintér Béláékról címmel közölt cikkeket az elmúlt napokban, a színháztörvényre, illetve az azt kísérő tiltakozásra reflektálva.

Szentesi Zöldi cikkét Bödőcs Tibor megpróbálta kontextusba helyezni, mégpedig egy nyílt levél-paródiával, amely annyira egyben van, hogy igazán nehéz egy-egy részt kiemelni. Megpróbáljuk mégis.

"Igentisztelt, gyémántló agyú Szentesi Zöldi László nemzettestvér elvtárs uram!

Én csak egy EGYSZERŰ EMBER VAGYOK, de ezen az úton is szeretném tolmácsolni sokunk hálás szívét a pintérbélákról és más állatfajtákról írt csodálatos CIKKÉJÉRT a 888-ON!

Ettől a cikktől szülni kezdenek záros határidővel a magyar anyák száz és ezrei, és visszaköltözik az aranysakál, de a farkasok is CSONKAMAGYARORSZÁGBA!"

"Te nagyon is jól érzed, hogy a pintérbélák darabjai nem drámák, hanem aktív lakosságcserére buzdító KIÁLTVÁNYOK. El akarják törölni, fel akarják hígítani a Kárpátmedencét az ilyenek az ilyenekkel, VAGY a még ilyenebbekkel!"

"Mi Vinyádszky Artúr darabjait sem láttuk a NEMZETI Színházban, de azok legalább tetszettek! Ott VAN KATARZIS, ott az égit hozzák le a zsöllyébe a PEREC mellé, az ott egy szakrális rítus ott a Vágóhíd utcánál, de a pintrébélák csak futkoznak New Yorkba Tel Aviv-i átszállással, a mi pénzünkön, a TUDJUK KIKHEZ, tudjuk mit csinálni. Ezek, ha meghallják a magyarok himnuszát, LEÜLNEK, és tartják a markukat, de mi kidobtuk a székeket ottholról, és mindig a NÉLKÜLED-et hallgatjuk, mert az egy igenisjó dal. Hát ez a különbség. PÉLDÁUL!"

"Miért nem csinálnak ezek a bélák arról darabot, hogy ahogy visszakapjuk TRIANONT? Ez sem lehetetlen, hogy véletlen!"

A teljes levél alább olvasható:

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!