szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csatlakoztak a bojkotthoz, amelyet a gyűlöletbeszéd ellen indítottak.

A Coca-Cola és az Unilever után újabb nehézsúlyú támadással kell szembenéznie a Facebooknak: Harry herceg és Meghan Markle is csatlakozott a Stop Hate for Profit kampányhoz, amely az internetes gyűlöletbeszéd káros hatásaira próbálja felhívni a figyelmet. A Facebook azért került a kampány és az ott hirdető cégek célkeresztjébe, mert érdemben nem sikerült feltartóztatnia a gyűlölködő, rasszista tartalmakat és az álinformációkat a platformján.

Sussex hercegének és hercegnéjének a szóvivője megerősítette, hogy Harry és Meghan Markle is támogatja a mozgalmat, amely arra biztatja a cégvezetőket, hogy vállaljanak szolidaritást a kezdeményező amerikai polgárjogi csoportokkal.

Az akciót az Egyesült Államok legismertebb, antiszemitizmus és rasszizmus ellen küzdő szervezete, az Anti-Defamation League (ADL) hirdette, mert szerintük a cég nem lép fel elég határozottan Donald Trump gyűlöletkeltő bejegyzései, valamint az álinformációk terjedése ellen.

Az ADL arra buzdítja a cégeket, hogy ne hirdessenek se a közösségi oldalon, se pedig az Instagramon. (A képmegosztó oldal szintén a Facebook tulajdonában van.) A csatlakozók között van a Coca-Cola és az Unilever mellett a Verizon telekommunikációs cég, a Honda és a Hershey csokoládé is.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A 24 éves Zendaya Emmy-díjat kapott az Eufóriában nyújtott alakításáért

A 24 éves Zendaya Emmy-díjat kapott az Eufóriában nyújtott alakításáért

376 éven át nem tudták, hol van, most megtalálták az elsüllyedt hajó roncsait

376 éven át nem tudták, hol van, most megtalálták az elsüllyedt hajó roncsait

Füstös kedvcsináló képeken a szerdán debütáló új BMW M3 és M4

Füstös kedvcsináló képeken a szerdán debütáló új BMW M3 és M4