szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A párizsi éttermet vezető Taku Sekine 39 éves volt.

Taku Sekine japán séf hétfőn vetett véget az életének, miután a rokonai közleménye szerint hamisan vádolták meg szexuális zaklatással. A Dersou nevű párizsi éttermét 2016-ban a legjobbnak választották meg Franciaországban. Szintén díjat nyert a 2019-ben megnyitott ázsiai fúziós étterme, a Cheval d’Or.

A séfet hivatalosan nem vádolták meg, és rendőrségi nyomozás sem indult az ügyben. A vádakat tagadta.

Nyáron az Instagramon jelent meg egy poszt, amelyben az egyik állítólagos áldozat azt állította, hogy szexuálisan zaklatta egy meg nem nevezett séf. Az iparágban dolgozó nők kiálltak a nő mellett. Augusztusban az Atabula nevű weboldalon jelent meg egy, a leghíresebb francia konyhákban tapasztalt szexuális zaklatási ügyekről egy hosszú oknyomozó anyag, amelyben egy ismert japán, de még mindig meg nem nevezett séfről állították, hogy nemi erőszak vádja merülhetett fel ellene.

Taku Sekine családja szerint a séf depressziós spirálba került a vádak megjelenése után.

Az Atabula Sekine halála után is kitart a cikke állításai mellett.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Keanu Reeves levágta a haját a Mátrix 4-re

Keanu Reeves levágta a haját a Mátrix 4-re

Halálra gázolt egy járdán sétáló férfit, két év felfüggesztettet kapott

Halálra gázolt egy járdán sétáló férfit, két év felfüggesztettet kapott

Nyomozni kezdett a rendőrség, miután az Átlátszó drónnal repült Mészáros birtoka fölé

Nyomozni kezdett a rendőrség, miután az Átlátszó drónnal repült Mészáros birtoka fölé