szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor hat lépéssel előrébb jár, mint a hazai liberálisok és baloldaliak – véli az R-Go frontembere. Nem érdekli, ha az Orbán melletti kiállás miatt kisebb lesz a rajongótábora.

„Római katolikus, vallásos ember vagyok. Magyar és hazaszerető. Meggyőződésem, a jó Isten keze van abban, hogy egy olyan korban élhetek, amikor egy keresztény, katolikus országnak egy ilyen ember a vezetője, mint a miniszterelnök. Számomra Orbán Viktor a világ egyik legnagyobb élő politikusa, és hiába savazzák és próbálják lejáratni, nem lehet kiütni” – mondja a Mandinernek adott interjúban a zenész.

Hozzáteszi azt is, hogy Orbán Viktor hat lépéssel előrébb jár, mint a hazai liberálisok és baloldaliak. Mint mondja, ráadásul Orbánnak, velük ellentétben, van víziója. „Ha ő nincs, ma itt lennének a migránsok. Nem kellenek a migránsok, van nekünk elég gondunk a baloldallal is.”

Szikorát az ismerősei – elmondása szerint – időnként figyelmeztetik, hogy „ne csináld, Robi, ne állj bele a politikába, mert lefelezed a közönségedet”, de őt ez nem érdekli.

„66 éves koromra engedtessék már meg, hogy kimondjam, amit gondolok!” – szokta válaszolni.

Bár elhangzik egy olyan kérdés, hogy a kormány melletti kiállásai Orbánnak jók vagy neki, erre nem ad választ a zenész. Hogy Orbánnak jó-e, azt mi sem tudjuk, de anyagilag eléggé kifizetődő a zenésznek. Legutóbb, 2019 nyarán például 7 millió forintot kapott Kásler Miklós miniszteri keretéből a jubileumi koncertjére, de Balog Zoltán is tízmillióval támogatta 2013-ban a koncertjét.

Bár a Mandiner-interjúban hosszasan értekezik, mennyire üldözték őt és családját a kommunisták, mint az R-Góról szóló könyvből kiderült, 1986-ban még – Gandhi mellett – Kádár Jánost nevezete meg, mint kedvenc politikusát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szolid dubaji tuningot kapott a 10. szülinapját ünneplő Lamborghini Aventador

Szolid dubaji tuningot kapott a 10. szülinapját ünneplő Lamborghini Aventador

Magyar fantáziával máris itt az új Renault 5 Turbo

Magyar fantáziával máris itt az új Renault 5 Turbo

Hónapokig élt a chicagói reptéren, mert félt a koronavírustól

Hónapokig élt a chicagói reptéren, mert félt a koronavírustól