szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kanadai Új-Skóciában élő orgonaművész a járvány miatt nem tud hazajönni barátja temetésére, noha ez volt Törőcsik Mari kívánsága. Videót készített az emlékére.

Mindenképpen szeretné teljesíteni Törőcsik Mari végakaratát Varnus Xavér, aki édesapja révén ismerte meg a színésznőt, és életre szóló barátságot kötött vele.

„Mari azt szerette volna, ha Pélyen, a szülőfalujában Bokros Levente atya, akivel nagyon jó barátságban volt, beszentelné a hamvait, én játsszak orgonán, egy falusi kisgyermek mondjon el egy Pilinszky-verset az emlékére, aztán a hamvait egy csónakból szórják a Tiszába, hogy a Fekete-tengerben újra találkozhasson szertett párjával, Maár Gyulával” – mondta a Blikknek Varnus Xavér, aki mindenképpen, még a világ másik feléről is szeretné teljesíteni a Törőcsik Mari kívánságát.

„Ha másképpen nem megy, és személyesen nem tudok hazautazni, innen a templomból muzsikálnék Mari tiszteletére, amit kivetítőn lehetne a technika segítségével élőben közvetíteni.”

Az is kiderült, hogy a színésznőnek volt egy kedvenc popszáma, amibe még 1967-ben szeretett bele. A Procol Harum Whiter Shade of Pale című, 1967-es dalát most Xavér egy barátjával rögzítette Törőcsik Mari emlékére.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!