szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába szólított fel békére, a bírálói szerint a Wonder Womannel világhírre szert tevő Gal Gadot csak Izrael propagandaeszköze.

Gal Gadot Izraelben született, és katonaként letöltötte a kötelező kétéves szolgálati idejét a hadseregben is. A színésznő a Twitteren tette közzé a véleményét az Izrael és a gázai szélsőséges iszlamista szervezetek között hétfő óta zajló, és egyre durvuló rakétaháborúról, de sokan támadták a mondatai miatt. Gadot ezt írta:

„Megszakad a szívem. Az országom háborúban áll. Aggódom a családomért, a barátaimért. Aggódom a népemért. Ez egy túlságosan régóta tartó ördögi kör. Izrael népe megérdemli, hogy szabadon és biztonságban éljen. Ugyanezt érdemlik a szomszédaink is. Imádkozom az áldozatokért és a családjaikért, és azért, hogy ez a hihetetlen ellenségeskedés véget érjen, imádkozom, hogy a vezetőink találjanak megoldást arra, hogy békésen egymás mellett éljünk. Imádkozom a jobb napokért.”

Gal Gadot bejegyzése szinte azonnal vitát váltott ki. Sok felhasználó kifogásolta, hogy a szomszédok szót használta, ahelyett, hogy palesztinokat írt volna, mások az izraeli hadseregben töltött éveit rótták fel neki. A színésznő katonai szolgálata már korábban is vitát váltott ki, 2017-ben például Libanonban betiltották a Wonder Womant, amiért Gadot-nak is része volt az ország elleni háborúban.

Hiába szólított fel békére, a bírálói szerint Gal Gadot csak Izrael propagandaeszköze. A kommentek annyira elvadultak, hogy a színésznő meg is szüntette a hozzászólási lehetőséget a posztja alatt.

Az Izraelben fellángoló erőszakról itt olvashat bővebben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!