Tetszett a cikk?

A kedvezményes lakáshitelekkel, a gyorsforgalmi utakkal és autópálya fejlesztésekkel, valamint a vidéki városokkal kapcsolatos fejlesztési tervek újabb érdeklődést válthatnak ki a külföldi ingatlanpiaci befektetők körében - áll az izraeli Engel Group ingatlanberuházó cég gyorsjelentésében.

Tavaly 57,5 ezer új lakás építésére adtak ki engedélyt, amely 3 százalékkal kevesebb az előző évinél, ám az Engel Group nemzetközi szakértői továbbra is optimisták - írja a portfolio.hu. "Az átlagnál még mindig jobb eredményeket lehet elérni Magyarországon a lakóparkok építésével, mint Közép-Európa más országaiban. Ha valóban megindulnak a vidéki infrastrukturális fejlesztések, a lakásépítések száma ismét emelkedni fog, és ez jótékonyan hat a vidéki ingatlanpiac erősödésére is" - állítják a szakértők.

A társaság ingatlanpiaci gyorsjelentése ugyanakkor figyelmeztet arra, hogy a magyar sajtóban egyre több olyan cikk jelenik meg a lakásépítő cégekről, amelyek nem erősítik a bizalmat az ingatlanpiacot illetően, hiszen ezek egyre több minőségi kifogásról számolnak be az újonnan átadott lakásokkal kapcsolatban. A cég által épített ingatlanok az átlagnál jobb minőségűek, mert a magyar szabványok mellett, szigorúbb nemzetközi szabályoknak is megfelel.

Az Engel Group a világ számos országában, Kanadában, Cseh- és Lengyelországban több ezer lakást épített az elmúlt évtizedekben. Minőségi problémákkal csak a legritkább esetben fordultak a céghez az új lakók. Az elmúlt évek pozitív változásainak köszönhetően, az Engel-Heitman csoport Magyarországon újabb 100 milliárd forintot kíván befektetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Ingatlanpiac: még mindig vonzó a dunai panoráma

Az ingatlanfejlesztő cégek közül egyre többen választják a Duna fővárosi partszakaszát. A Riverside Apartmanház beruházója például most a szomszédos gázkészülékgyár területén kezdett újabb beruházásba. A védett gyárcsarnokban divatos loftokat alakítanak ki.

MTI Gazdaság

Meglódult a lakásépítés a fővárosban

Tavaly 43 913 új lakást vettek használatba, 23,5 százalékkal többet, mint 2003-ban, ugyanakkor az új lakások építésére kiadott engedélyek száma 3 százalékkal 57 459-re csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Egész Európában hiánycikké kezd válni az influenzaoltás

Egész Európában hiánycikké kezd válni az influenzaoltás

24 óra alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban

24 óra alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban