szerző:
MTI

Négy millió forint körüli vesztesége származott az első egy hónapban a Budapest Gyógyfürdői Rt.-nek abból, hogy kedden és csütörtökön fél napig csak a nők használhatják a Rudas fürdőt - nyilatkozta Mogyorósi Ferenc, a cég osztályvezetője.

A női napokon 31-80 között szóródik a látogatók száma, de volt már 124 vendégük is, miközben egy férfinapon átlagosan 600-800 közötti, vagyis egy fél napon 300-400 vendég keresi fel a Rudast - mondta Mogyorósi Ferenc osztályvezető.

Az osztályvezető hangsúlyozta, hogy egyhónapos időszak után még nem kívánnak semmilyen következtetést levonni, így március végéig folytatódik a főpolgármester intézkedésére elrendelt kísérlet.

A nők több mint 60 év után január eleje óta kereshetik fel a felújított Rudas törökfürdőt. Demszky Gábor ugyanis decemberben egyeztetett azokkal, akik lakossági kezdeményezést indítottak, mert sérelmezték, hogy a Rudasban nincsenek kizárólagos fürdőzési napok a nők részére.

A főpolgármesteri egyeztetésen megállapodtak abban, hogy a tapasztalatokat három hónap múlva értékelik, s akkor a látogatói statisztikák alapján döntenek majd arról, hogy módosítják-e ezen a nyitvatartási renden.
 
Jelenleg kedden délelőtt és csütörtökön délután csak a hölgyeké a törökfürdő. A többi nap a férfiaké, míg vasárnap egész nap, továbbá pénteken és szombaton éjszaka pedig együttesen használhatják azt a fürdőruhás nők és a férfiak.

Mogyorósi Ferenc emlékeztetett rá, hogy a Rudastól egy villamos- vagy buszmegállóra a Gellért fürdőben minden nap üzemel az önálló női, illetve férfi gőzfürdő. A Királyfürdőben pedig hétfőn, szerdán és pénteken van kizárólagos fürdési lehetőségük a nőknek. A Gellértben egyébként a gőzfürdő látogatói az uszodát is használhatják, jegyezte meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

December 1-jén nyit a Rudas gőzfürdő

December 1-jén nyit, a jövő héten kezdődő műszaki átadást és a próbaüzemet követően, a felújított Rudas fürdő török kori műemlék gőzrészlege - nyilatkozta a Budapest Gyógyfürdői Rt. vezérigazgatója.

Amerikában rangos helyről kapott elismerést a CEU, azután, hogy tőlünk elüldözték

Amerikában rangos helyről kapott elismerést a CEU, azután, hogy tőlünk elüldözték

Hiába ad pénzt a kormány a falvaknak, ha nem engedi, hogy jól költsék el

Hiába ad pénzt a kormány a falvaknak, ha nem engedi, hogy jól költsék el

Szomorkodhatnak az amerikaiak, soha nem látott áremelés jön a Netflixnél

Szomorkodhatnak az amerikaiak, soha nem látott áremelés jön a Netflixnél

Felfelé ordító kipufogó a McLaren új kabrióján: 315 km/h nyitott tetővel

Felfelé ordító kipufogó a McLaren új kabrióján: 315 km/h nyitott tetővel

Támogatja az EU a MÁV-Start 11 darab emeletes vonatát

Támogatja az EU a MÁV-Start 11 darab emeletes vonatát

Kérdezés nélkül vitte a kormány a budai Palotanegyedet

Kérdezés nélkül vitte a kormány a budai Palotanegyedet