szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyermekes háztartások az átlagnál nagyobb arányban vásárolnak ruhát hipermarketben vagy távol-keleti üzletben.

A gyermekes háztartások a teljes hazai ruházati piac bevételének mintegy 38 százalékát, a cipőpiaci bevételeknek pedig 41 százalékát adják. A GfK Hungária FashionScope kutatásának adatai szerint a gyermekes háztartások 2005-ben gyakrabban vásároltak ruházati cikket, mint egy átlagos háztartás.

A gyermekes háztartások az átlaghoz képest viszonylag nagyobb arányban költenek a hipermarketekben és a távol-keleti üzletekben. A 2005-ös évben a költésük majdnem ugyanakkora részét hagyták az olcsóbb távol-keleti üzletekben (21 százalék), mint a magasabb árfekvésű ruházati szaküzletben (22 százalék). A távol-keleti boltok az utcai árusoknál és piacokon történt vásárlások rovására tudtak nőni. Míg egy átlagos háztartás ruhát és cipőt egy évben hét alkalommal hipermarketben, nyolc alkalommal pedig valamely távol-keleti üzletben szerez be, addig a gyermekes családok 9, illetve 11 alkalommal térnek be ezekbe az üzletekbe.

Azok a családok, ahol nincs gyerek vagy már kinőtt az általános iskolás korosztályból, az átlagosnál nagyobb arányban ruházkodnak szaküzletekből, azaz butikból, ruházati szaküzletből, illetve márkaboltból. Míg a gyermekes családok a teljes ruházati költésük 22 százalékát hagyják ruházati szaküzletekben, addig az idősebb gyerekkel vagy gyerekkel nem rendelkező családoknál ez az arány 29 százalék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Hazai gazdaság

Gazdát cserélt a Soproni Ruhagyár

Hatszázmillió forintért cserélt gazdát a Soproni Ruhagyár (SR) Rt. Az új tulajdonos, a Medical Holding Kft. valószínűleg nem folytatja tovább a termelést, helyette turisztikai és kereskedelmi központot létesít a patinás ingatlanban, írja a Napi Gazdaság.

hvg.hu Gazdaság

Használtruha-export: negatív hatások

A ruhásszekrény ismét megtelt, a nadrág kiment a divatból, a gyapjú pulcsi elkezd bolyhosodni, és a blézer is túl szűk: eljött tehát az idő, hogy levigyük a használtruha konténerbe. A WDR német közszolgálati műsorszolgáltató riportja a használt ruhák exportja által kiváltott negatív hatásokat elemzi.

hvg.hu Gazdaság

Nagyon megugrott a ruhavásárlás karácsony előtt

A decemberi vásárlási láz a ruházati piacon is egyértelműen érezteti hatását. Főleg a hidegre forduló időjárásnak köszönhetően a meleg és sokszor nagyobb beruházást igénylő holmik – így kabátok, csizmák – kerülnek a bevásárlókosarakba. Az év végi költés mintegy 70 százalékkal magasabb egy átlagos hónaphoz képest – állapítható meg a GfK Hungária FashionScope felmérésének adatai alapján.

hvg.hu Gazdaság

Hipermarketből vesszük a mosószert

A mosószerek kiskereskedelmi piaca évi 35 milliárd forint körül stagnál, míg a mennyiségben mért értékesítés két százalékkal nőtt tavaly, az előző évhez képest. Az eladásokban domináló por átlagos fogyasztói ára csökkent egy év alatt, míg a speciális, kézi mosáshoz használt készítmények átlagára növekszik. Többek között ezt állapítja meg az ACNielsen piackutató vállalat folyamatos felmérése.

Pályacsúccsal nyerte az időmérőt Hamilton a Bahreini Nagydíjon

Pályacsúccsal nyerte az időmérőt Hamilton a Bahreini Nagydíjon

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is

Népszava: Kimarad a szociális dolgozók egy jelentős része a tesztelésből

Népszava: Kimarad a szociális dolgozók egy jelentős része a tesztelésből