szerző:
hvg.hu

Huth Gergely és Stefka István érdekeltségei összesen 75 millió forint állami támogatást kaptak különböző projektjeikre.

A jobboldali Pesti Srácok online oldal több vezetőjének érdekeltségei is részesültek az 1956-os Emlékbizottság pénzosztogatásaiból – adta hírül az RTL Klub Híradója.

A csatorna arról számolt be, hogy a pestisracok.hu főszerkesztője, Huth Gergely Dr. Sziget Bt. nevű cége kétmillió forint közpénzt kapott a Schmidt Mária vezette emlékbizottságtól arra, hogy felújítsák Huth Revolution 56 nevű kocsmáját a Bem rakparton. A "szabadságharcos söröző" néven futó kocsmát '56-os tematika szerint alakították át, a forradalmat idéző falfestmények kerültek bele és egy szovjet katonai terepjáró is parkol előtte.

©

Huth Gergely egy másik érdekeltségének további 68 millió forint közpénzt ítélt meg az emlékbizottság, ebből egy többhetes rendezvénysorozatot szerveztek Józsefvárosban, köztük például divatbemutatót korabeli ruhákkal.

Az '56-os kocsmát üzemeltető Dr. Sziget Bt. Huth előtt egyébként a Pesti Srácok lapigazgatójáé, Stefka Istváné volt, aki további 5 millió forintot kapott egy dokumentumfilmre Schmidt Máriáéktól.

©

A Demokratikus Koalíció szerint a támogatásokkal a kormánypárti lakájmédiát tömték ki, de Huth Gergely az RTL Klubnak azt írta, a Schmidt Máriától kapott állami támogatás a kocsmai beruházás 10 százalékát sem tette ki, és hogy "a lap finanszírozása ezekkel a pályázatokkal semmilyen módon nem keveredik".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!