szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Huth Gergely és Stefka István érdekeltségei összesen 75 millió forint állami támogatást kaptak különböző projektjeikre.

A jobboldali Pesti Srácok online oldal több vezetőjének érdekeltségei is részesültek az 1956-os Emlékbizottság pénzosztogatásaiból – adta hírül az RTL Klub Híradója.

A csatorna arról számolt be, hogy a pestisracok.hu főszerkesztője, Huth Gergely Dr. Sziget Bt. nevű cége kétmillió forint közpénzt kapott a Schmidt Mária vezette emlékbizottságtól arra, hogy felújítsák Huth Revolution 56 nevű kocsmáját a Bem rakparton. A "szabadságharcos söröző" néven futó kocsmát '56-os tematika szerint alakították át, a forradalmat idéző falfestmények kerültek bele és egy szovjet katonai terepjáró is parkol előtte.

©

Huth Gergely egy másik érdekeltségének további 68 millió forint közpénzt ítélt meg az emlékbizottság, ebből egy többhetes rendezvénysorozatot szerveztek Józsefvárosban, köztük például divatbemutatót korabeli ruhákkal.

Az '56-os kocsmát üzemeltető Dr. Sziget Bt. Huth előtt egyébként a Pesti Srácok lapigazgatójáé, Stefka Istváné volt, aki további 5 millió forintot kapott egy dokumentumfilmre Schmidt Máriáéktól.

©

A Demokratikus Koalíció szerint a támogatásokkal a kormánypárti lakájmédiát tömték ki, de Huth Gergely az RTL Klubnak azt írta, a Schmidt Máriától kapott állami támogatás a kocsmai beruházás 10 százalékát sem tette ki, és hogy "a lap finanszírozása ezekkel a pályázatokkal semmilyen módon nem keveredik".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!