szerző:
hvg.hu

Uniós fellépésre és nagyobb vásárlói tudatosságra is szükség van – ezt válaszolta a földművelésügyi miniszter, mit tenne, hogy ne kaphassunk rosszabb élelmiszereket, mint Nyugat-Európa.

Fogyasztói tudatosság és uniós fellépés kell, hogy Közép-Európa ne kapjon rosszabb ételeket, mint a nyugatiak – ez a lényege Fazekas Sándor válaszának a kérdésre, mit kezd a kormány az élelmiszerbotránnyal. A földművelésügyi minisztert Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője kérdezte arról, hogyan lépnének a kettős mérce ellen.

Fazekas azt írta: teljes az egyetértés a visegrádi államok között abban, hogy uniós szinten kell kezelni a problémát. Addig viszont, amíg ez nem történik meg, a vásárlói tudatosságot kell erősíteni. Azt, hogy baj van, a magyar kormány már két éve jelezte, tavaly pedig a V4-ek találkozóján is szóba került – írta.

A Földművelésügyi Minisztérium átfogó vizsgálatot rendelt el – írta Fazekas. Ők is összehasonlítják, van-e különbség a magyarországi és a külföldi boltokban árult élelmiszerek között, erről március közepére ígértek eredményt. Addig is a Magyar Élelmiszerkönyvtől és a Nébih Szupermenta programjától várja a kormány, hogy tudatosabbá tegyék a vásárlókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!