szerző:
hvg.hu

A kormány gazdaságpolitikája került célkeresztbe.

Pénteki ülésükön tárgyalják az uniós pénzügyminiszterek azt a bizottsági javaslatot, amely bírálja Magyarországot költségvetési politikája miatt. Az Európai Bizottság május végén tette közzé úgynevezett országspecifikus ajánlásait, amelyben eljárást indítványozott, mondván hazánk jelentős mértékben megsérti a költségvetési hiánycéllal kapcsolatban tett vállalásait.

A deficit szintjével önmagában nincs baj, hiszen a 3 százalékos határérték alatt van. Azt nem nézi jó szemmel a bizottság, hogy az úgynevezett strukturális deficit csökkentésének ütemén lassítana a kormány, a 1,5 százalékos célt 2020 helyett már csak 2022-re teljesítené.

A bizottsági elemzés közzététele óta a kormány közölte a költségvetést, és ennek alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök szigort emlegetett. Kérdés, hogy ez kielégíti-e a tagországokat. Az ajánlásokról a tagországok vezetői jövő csütörtök-pénteki brüsszeli csúcstalálkozójukon hozhatják meg a végső döntést.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Mi a siker titka? Alex Ferguson segít megérteni!

Mi a siker titka? Alex Ferguson segít megérteni!

Hídfoglaló magyarok Londonban

Hídfoglaló magyarok Londonban

Gulyás Gergely nem volt hajlandó Gruevszkiről beszélni

Gulyás Gergely nem volt hajlandó Gruevszkiről beszélni

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi

Rendőrautó karambolozott Délegyházán

Rendőrautó karambolozott Délegyházán