szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tulajdonképpen: pénz, pénz, pénz, pénz.

Orbán Viktornak van négy víziója az átalakuló világrend kihívásaira adandó válaszokról. Pekingben, az Egy övezet, egy út kezdeményezés vezetői fórumán fejtette ki ezeket, és mindegyikről az derült ki, hogy van egy keret, amely tökéletesen passzol az elképzeléseihez. Ez pedig – nem fogják kitalálni – pont az Egy övezet, egy út kezdeményezés.

A négy pont tehát:

  • a demokráciaexportra épülő külpolitika egyszerűen nem működik, valójában problémákat okoz, destabilizációhoz vezet, és végül az ellenkezőjét eredményezi annak, mint amit várnak tőle;
  • a demográfia erejét nem szabad alábecsülni. Ha az emberek nem látják a fejlődés perspektíváját, akkor új otthont kezdenek keresni maguknak. Ezért a világ fejlettebb országainak oda kell vinniük a segítséget, ahol szükség van rá, ahelyett, hogy a problémákat saját országaikba hoznák - fejtette ki;
  • a szabadkereskedelem fizikai összeköttetések nélkül csak üres beszéd;
  • a Keletnek és a Nyugatnak a konfrontáció helyett együtt kell működnie, Közép-Európának ez hozhatja el a gazdasági virágzást és a szabadságot.

Arról, hogy az Egy övezet, egy út kezdeményezés mennyire bejön a magyar kormánynak, Szijjártó Péter külügyminiszter nagyívű projektbejelentéseiből következtethetünk(magyar-kínai egyetem, Budapest-Bukarest gyorsvasút, tárt karokkal fogadott Huawei). Arról pedig, hogy ez mennyire jó Mészáros Lőrincnek is, azt már tudjuk, amióta kiderült: a jelek szerint a cége bizony benne lesz a 750 milliárd forintos Budapest-Belgrád vasútfelújításban. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A biztonságért a szabadságot adják a megfilmesített Szép új világban

A biztonságért a szabadságot adják a megfilmesített Szép új világban

Már teszteli a Facebook az újabb társkeresős fejlesztését, videós villámrandikra lehet regisztrálni vele

Már teszteli a Facebook az újabb társkeresős fejlesztését, videós villámrandikra lehet regisztrálni vele

124 millió forint a legdrágább, használt Audi RS6-os

124 millió forint a legdrágább, használt Audi RS6-os