szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb milliárdos szerződést kötött.

A 4iG Nyrt. nettó 1,297 milliárd forint értékű szerződést írt alá a NISZ Nemzeti Infókommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A 4iG az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a NISZ Zrt. a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által a LicensePort Zrt., a 4iG Nyrt., a CompuTREND Zrt., a Delta Systems Kft., a Grepton Zrt., az EXE Magyarország Zrt. és a TRACO Zrt. alkotta konzorciummal megkötött keretmegállapodás 2. része alapján, a verseny újranyitásával folytatott le közbeszerzést. A megkötött szerződés alapján a 4iG nettó 1,297 milliárd forint értékben szállíthat Oracle licenceket és az ahhoz szükséges gyártói terméktámogatást a NISZ-nek, illetve háttérintézményeinek.

A 4iG Nyrt. az Oracle kiemelt partnere, a magyar IT-nagyvállalat átfogó és naprakész technológiai ismeretével teljes körű szolgáltatást nyújt a világcég üzleti megoldásainak tervezésében, kiépítésében, telepítésében, üzemeltetésében és támogatásában – írja közleményében a cég.

A 4iG Nyrt. részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik, kedden 4095 forinton zárták a kereskedést, 2,38 százalékkal – 95 forinttal – magasabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb áruk 320 forint, a legmagasabb 5100 forint volt.

A cég valóságos sikerszériát tudhat magáénak, mióta felbukkant a felcsúti üzletember, Mészáros Lőrinc: konzorciumban megnyerte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fővárosi kórházak IT-rendszereinek korszerűsítésére kiírt pályázatot, 5 milliárd forintért fejleszti ki és üzemelteti a "dohánytermék-azonosító kibocsátó rendszert, korszerűsíti a Magyar Export-Import Bank informatikai rendszerét, és több mint 2000 iskolába szállít interaktív táblákat, miután a Klebelsberg Központ pályázatán megnyerte a tendert nettó 4,4 milliárd forintos ajánlatával. Mészáros Lőrinc informatikai cégéről az a hír is járta, hogy megveheti a T-Systemst.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mentőt előzött jobbról, majd büntetőfékezett egy BMW-s az autópályán - videó

Mentőt előzött jobbról, majd büntetőfékezett egy BMW-s az autópályán - videó

Szívelégtelenség miatt kórházba került Silvio Berlusconi

Szívelégtelenség miatt kórházba került Silvio Berlusconi

Minden idők harmadik legmelegebb éve volt 2020

Minden idők harmadik legmelegebb éve volt 2020