szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korlátozás 40 családot érint, pont a kánikula idején kapcsolták ki a vizet.

A hőség idején kapcsolták ki több családnál a nyíregyházi Huszár lakótelepen a vízszolgáltatást – írtuk meg néhány órája. A szolgáltató a felhalmozott tartozások miatt tett így.

A Nyírségvíz Zrt. vezérigazgatója, Szabó Istvánné az Indexnek most azt mondta:

az itt lakók közel 14 millió forint díjtartozást halmoztak fel, a szolgáltató pedig egy hónappal korábban értesítést küldött a korlátozásról, ez idő alatt a lakóknak lehetőségük volt rendezni a tartozást vagy részletfizetést kérni.

A vezérigazgató szerint csak azoknál az ingatlanoknál hajtották végre a korlátozást, amelyeknél 150 méteren belül elérhető volt a közkút. A hatályos jogszabály értelmében a közkútról történő ellátás is közműves ivóvízellátásnak minősül.

A 40 család összesen 13,7 millió forint köztartozást halmozott fel, melyhez késedelmi kamatok is társulnak. A cég korlátozásiértesítőket május 21-én tértivevényes levélbe küldte ki, és lehetőséget adtak az adósoknak a tartozás rendezésére, például részletfizetési megállapodás megkötésére és/vagy előrefizetős mérő beépítésére. Az értesítés kiküldésétől eltelt időszakban 1,2 millió forint összegben kötöttek részletfizetési megállapodásokat – írta a Nyírségvíz Zrt. vezérigazgatója.

Aki a tartozását rendezi, annál a jogszabály szerint 3 napon belül kell visszakapcsolni a vizet, de Szabó szerint törekszenek arra, hogy ez akár a befizetés napján megtörténjen. 

A történtekről először Glonczi László, a Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesületének elnöke számolt be, aki nem vitatta a tartozásokat, de azt mondta, a szolgáltató máshogy is eljárhatott volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Ellenzéki összefogás

Marabu Féknyúz: Ellenzéki összefogás

Újabb milliárdos hiányt tártak fel a teniszszövetségnél

Újabb milliárdos hiányt tártak fel a teniszszövetségnél

A Debreceni Egyetem rektora szerint a modellváltás ellenzői az MSZMP és az MSZP tagjai

A Debreceni Egyetem rektora szerint a modellváltás ellenzői az MSZMP és az MSZP tagjai