szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Andy Vajna örököse a 24.hu-nak nyilatkozott. Vajna Tímea azt mondja, a végrendelet nem tűnt el. A hvg.hu birtokában lévő dokumentum viszont egyértelműen fogalmaz: az eredeti példány “nem volt fellelhető”.

“Egyelőre semmit sem mondhatok. A végrendelet nem tűnt el, törvényes öröklés útján lettem örökös itthon, de az amerikai procedúra még csak most kezdődik. Nagyon bonyolult ez a folyamat” – ezt nyilatkozta a 24.hu-nak Vajna Tímea, Andy Vajna törvényes örököse, miután megírtuk, hogy cégbíróságra leadott dokumentumok alapján Vajna eredeti végrendelete eltűnt, és Vajna Tímea lett az örökös, aki így megkapta a 123 millió dollárt érő AV Perfect nevű céget, illetve további vagyontárgyakat, és ismeretlen eredetű tartozást.

Bár Vajna Tímea azt mondja, nem tűnt el a végrendelet, a hivatalos dokumentum egyértelműen fogalmaz. Mutatjuk:

A dokumentumból egyébként az is kiderül, ahogy tegnap meg is írtuk, hogy a fénymásolati példány valóban rendelkezésre állt, ez alapján pedig a végrendeletben végrendeleti végrehajtóként kijelölt személy “az eljárásban az öröklés rendjét nem vitatta”.

Vajna Tímea egyébként elmondta azt is, jelen pillanatban még nem jut az örökségéhez, egyben hozzátette: “még nem zajlott le teljesen a hagyatéki eljárás, Amerikában még egy bonyolult procedúra vár rám.”

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Kult

Alakul a szakítás Andy Vajna örökségével

A nem épp önszántából távozott Havas Ágnes után valószínű, hogy a Filmalap döntőbizottságának munkájára sem tart igényt Káel Csaba, az új filmügyi kormánybiztos.

Egy, a Földhöz hasonló bolygóra bukkantak a Naprendszer közelében

Egy, a Földhöz hasonló bolygóra bukkantak a Naprendszer közelében

Ez a különleges pillangó egy elszáradt falevélnek álcázza magát

Ez a különleges pillangó egy elszáradt falevélnek álcázza magát

Szijjártónak köszönte meg a szlovák miniszterelnök, hogy összekötötte az oroszokkal

Szijjártónak köszönte meg a szlovák miniszterelnök, hogy összekötötte az oroszokkal