Tetszett a cikk?

Mindezt egy most, október 23-án, azaz ünnep és munkaszüneti napon kiadott kormányhatározatból tudni.

„A kormány egyetért a Tisza folyó vízminőségének megóvása, valamint a térség természetes úton történő vízutánpótlásának biztosítása érdekében a Vérke-patak rehabilitációjával, valamint Beregszász város víziközmű-szolgáltatásának stabilizálásával és a víziközmű-szolgáltatási rendszer fenntarthatóságának elősegítésével” – olvasható az ünnepnap délutánján megjelent Magyar Közlönyben.

Az 1997-es magyar-ukrán határvízi egyezmény alapján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek kell előkészítenie erről a két ország megállapodását, egyúttal megvizsgálva „az európai uniós források bevonásának lehetőségét”. A magyar költségvetésből idén és a következő években összesen 1,4 milliárd forintot szánnak a magyar határhoz közeli, nagyjából felerészt ma is magyarok lakta kárpátaljai város vízügyi támogatására.

Kérdés, hogy ez a gesztus mennyire tereli el a figyelmet Kövér Lászlónak, az országgyűlés elnökének a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Cégénydányádon, Beregszásztól nem egészen 30 kilométerre mondott beszédéről. Tisza István egykori miniszterelnök szobrát avatta fel ott, akit „a nemzeti hűség államférfijának” nevezett, és a Népszava tudósítása szerint ezt így értelmezte: „A nemzeti hűség a magyar politikában azt a vágyat, akaratot és küzdelmet jelenti, amely révén helyreállítható a történelmi ország területi egysége, a magyar állam önrendelkezési képessége és a szülőföldjén élő magyarság nemzeti szabadsága és összetartozása.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az épp kirúgott főszerkesztő-helyettes passzolhat leginkább az Index új tulajának terveihez

Az épp kirúgott főszerkesztő-helyettes passzolhat leginkább az Index új tulajának terveihez

Maradona nem csak focista, popsztár és népi hős is volt egyszerre

Maradona nem csak focista, popsztár és népi hős is volt egyszerre

Nagyobb sebességre kapcsol a Google, 400 új játék jön a Stadiára

Nagyobb sebességre kapcsol a Google, 400 új játék jön a Stadiára