szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A szórakozóhely ruhatára előtt akkora a volt a tömeg, hogy mozdulni sem lehetett, az egyik biztonsági őr azonban ennek...

A szórakozóhely ruhatára előtt akkora a volt a tömeg, hogy mozdulni sem lehetett, az egyik biztonsági őr azonban ennek ellenére folytatta a bejáratnál a jegyek eladását - írja a Blikk a West-Balkánban, január 15-én történt tragédia ügyében készült vádiratra hivatkozva. Az ügyészség letöltendő fogházbüntetést kért a négy vádlottra. A rendezvényen három lányt taposott halálra a tömeg.

Elkészült a vádirat a január 15-én, a West-Balkánban történt tragédia szervezőinek ügyében - írja a hétfői Blikk. A lap úgy tudja, a vádirat részletesen foglalkozik a tragikus este minden pillanatával. Az ügyészség szerint több dolog vezetett a tragédiához. Például az, hogy a szervezők nem mérték fel, háromezer emberre kevés lesz a tíz biztonsági őr, valamint, hogy maga a hely is alkalmatlan egy ekkora rendezvény megtartására.

Az ügyészség Sz. Győzőre, a West-Balkán Kft. ügyvezetőjére, K. Tamásra, a bulit szervező Noise Night Life Production Kft. vezetőjére, Cs. József rendezvényszervezőre és H. István vagyonőrre kért letöltendő fogházbüntetést - írja a Blikk.

A vádirat szerint a január 15-i buli hivatalosan este nyolc órakor kezdődött, ekkor már óriási tömeg állt a Nyugati téren. K. Tamás azonban úgy döntött, a kapukat csak kilenc órakor nyitják ki. A férfi jelezte is a jegyszedőknek, hogy 3000 jegyet adhatnak el, ennek ellenére mégis 4200 karszalagot adott át nekik. Tíz órától a jegyeladás felgyorsult, este 11-re már 2883 fő volt bent a szórakozóhelyen. Ekkor a ruhatár előtt várakozók száma úgy felduzzadt, hogy a tömeg a ruhatár előtti asztalt befelé kezdte nyomni. A ruhatáros szólt H. Istvánnak, aki odaküldött még két őrt, ekkor azonban már mozdulni sem tudott a tömeg. H. István még ekkor sem állította le a jegyeladást. A kevés őr nem tudta uralni a helyzetet, és a lépcsőn sem irányította senki a tömeget.

A lökdösődésben K. Kinga, R. Rita és Cs. Emese elesett. Kingát a tömeg a lépcsőkorláthoz szorította és a lépcsőfokokhoz nyomta, a másik két lányra pedig ráestek, és szó szerint összenyomták őket - írja a vádirat. A lap úgy tudja, az ügyet novemberben tárgyalja a bíróság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!

Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!

14 hazai városban láthatók a nemzetközi fesztiválok díjazott filmjei

14 hazai városban láthatók a nemzetközi fesztiválok díjazott filmjei

Meglódult az óvszerpiac a korlátozások feloldása után

Meglódult az óvszerpiac a korlátozások feloldása után