szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A jövő hűtőszekrénye a tervezők szerint bevásárlási tanácsokat ad, segít a vacsora elkészítésében, internet, TV...

A jövő hűtőszekrénye a tervezők szerint bevásárlási tanácsokat ad, segít a vacsora elkészítésében, internet, TV, rádió, üzenetrögzítő, és minőségellenőr egyben. Mindezt a hűtőszekrénybe épített számítógép és egy érintőképernyős monitor tszi majd lehetővé.

A hűtőszekrénnyel az internetre csatlakozva weblapokat is böngészhetünk majd, email üzeneteket küldhetünk, bár ennek itt elsődleges funkciója az lesz, hogy a szükséges élelmiszereket kiválaszthassuk, és megrendelhessük a házhozszállítást.

A hűtő segít majd abban, hogy mely élelmiszereket, melyik rekeszében tároljuk annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb hőmérsékletet biztosíthassuk minden terméknek. A gép képes lesz leolvasni a csomagolások vonalkódjait, így figyelmeztet, ha valamelyik élelmiszer a szavatossági idejének a végéhez közeledik.

A gép a beprogramozott belső szakácskönyvéből olyan ételek receptjeit ajánlja, amelyhez minden megtalálható az adott pillanatban a tároló részeiben. Programfüggően segíthet a hűtő a bevásárlásban is, mert képes lesz figyelemmel kísérni az Interneten keresztül az élelmiszerüzletek ajánlatait, az árusított cikkek listáját, így javaslatot tesz, hogy hol vásároljunk, vagy honnan rendeljük az élelmiszereket.

©

A beépített naptárfunkció figyelmeztet az ismerősök, rokonok születésnapjára. Az érintőképernyő, a beépített kamera, és mikrofon segítségével a családtagok videó üzenetet hagyhatnak egymásnak. A jövő hűtőszekrénye ezzel átveszi a hűtőmágnesekkel feltett üzenő cetlik szerepét is.

A helytakarékosság teret nyer

Az előrejelzések szerint negyven év múlva az emberek kisebb lakásokba fognak lakni, mint ma. Ennek főleg az lesz az oka, hogy az energiaárak emelkedésével a nagy lakások fűtése, csak kidobott pénzzé válik. Emiatt a lakásban mindenhol a helytakarékosság lesz jellemző, ami a berendezési tárgyakat, műszaki cikkeket is meghatározza.

A jövő konyhapultjára csak kipakoljuk a hozzávalókat, amiket épp találunk, mire az felismerve ezeket ajánlatot tesz, hogy mi készülhet ilyen alapanyagokból. A konyhapult lesz egyben a főzés színtere, a receptválasztás után csak a hőfokot kell beállítani, és azt, hogy a pult mekkora felületet melegedjen fel.

Összhangban dolgozó eszközök

Már ma is vannak technológiák arra, hogy a különféle eszközök kommunikáljanak egymással. A jövőben ez a trend felerősödik, és egyre fontosabbá válik, ami kényelmes és praktikus. Ha csöng a telefon, automatikusan lehalkul a TV és takarékra áll a vasaló, ha épp használjuk. Így csak felvesszük a telefont (na nem gombot nyomva, hangvezérléssel), és nem kell aggódnunk, hogy a TV belehallatszik, vagy a vasaló kiégeti a ruhát. Ha épp főzünk az sem gond, amint megfőtt az étel az nem kozmál oda, a továbbiakban a készülék csak melegen tartja azt.

Már most is vannak kávégépek, kenyérsütő gépek, melyek meghatározott időre tudnak dolgozni, azaz amikorra beállítjuk reggelre, akkorra sütik meg a friss kenyeret, főzik ki a friss kávét. E kényelem tovább fokozható: a jövőben lehet, hogy a naptárunk alapján az óránk már tudja mikor ébresszen majd, és ekkorra időzíti a közreműködésünk nélkül a kávé elkészítését, valamint a péksütemények sütésért is.

Az apróbb eszközök is folyamatosan tökéletesednek. A vasalók közül ma még néhány darab túl nehéz, megfájdul tőle a csukló, nem ergonomikus, és így tovább. A jövő vasalója jobban hasonlít majd egy számítógép egeréhez, mint a mai vasalókhoz, így könnyebb, gyorsabb munkát végezhetünk vele gyorsabban. A rossz hír, ez sem vasal majd helyettünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétezer év kellett, hogy valakinek eszébe jusson: Jézus neve is lehet üzlet

Kétezer év kellett, hogy valakinek eszébe jusson: Jézus neve is lehet üzlet

Elkezdték felújítani az utat, előkerült 400 sír

Elkezdték felújítani az utat, előkerült 400 sír

Nem tárgyalt a kormány az iparűzési adó felfüggesztéséről

Nem tárgyalt a kormány az iparűzési adó felfüggesztéséről