szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az önkormányzat megpályáztatja a tulajdonában álló, kihasználatlan körúti ingatlanokat.

A II. kerületi önkormányzat kidolgozta a Margit-negyed koncepciót – jelentette be a Facebookon Őrsi Gergely polgármester. „Építészek, kulturális és művészeti szakértők, a helyi kreatív szakma, civilek és a kerületi vállalkozók közreműködésével szeretnénk elérni, hogy a Margit negyed bevonzza az innovatív kis – és középvállalkozásokat, valamint a minőségi szolgáltatói és vendéglátó ipart” – írta Őrsi.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat pályázati úton teszik elérhetővé kulturális és civil szereplők számára, a folyamatot egy szakmai tanácsadói testületet is segíti. Minden olyan jelentkezőt várnak, akik elképzeléseikkel hozzá tudnak járulni a folyamathoz, ezért már november elejétől fogadják a megkereséseket.

„Bízunk benne, hogy egy hosszútávon fenntartható és önállóan fejlődő kulturális, civil és vállalkozói közösség jöhet létre a Margit-negyed keretein belül, és a környék újra Buda büszkesége lehet” – zárta közleményét a polgármester.

A Margit körút pesti oldalán tavasz óta komoly átalakulások zajlanak, kerékpársávokat alakítottak ki, majd alakítottak át – mindkét lépés kormányzati kritikát és vitát váltott ki. A fővárosi önkormányzat a Nagykörút teljes újragondolásán és átalakításán dolgozik.

Megy és marad is a nagykörúti kerékpársáv

Karácsony Gergely főpolgármester kompromisszumos javaslatot tett a nagykörúti kerékpársávok megmaradására. Az biztos, hogy szeptember 1-jével még nem változik semmi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!