szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budapest főpolgármestere felidézte a kormány korábbi ígéretét, ami szerint a főváros beleegyezése nélkül semmi nem épül Budapesten.

Facebook-posztban fakadt kir Karácsony Gergely a kormányra, amiért szerinte már megint nem tartotta be a kormány azt a mondatát, hogy “a főváros beleegyezése nélkül nem épül semmi Budapesten.”

Az ígérethez képest ugyanis Karácsony is csak a sajtóból értesült arról, hogy a kormány hétvégén bejelentette, rozsdabizottságot alakít, aminek tagjai többek közt Miniszterelnökségi tisztségviselő, az agrártárca helyettes államtitkára és az ITM-hez tartozó Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője. A testület célja a leromlott állapotú területek, városrészek rehabilitációja.

"Egyetlen önkormányzati szereplőt sem hívtak meg, sajtóból kellett értesülnünk róla, hogy megint a budapestiek feje felett, a Fővárosi Önkormányzat nélkül terveznek dönteni arról, milyen beruházások valósuljanak meg a városban” - mondta Karácsony.

A kormány tervei szerint a cél a leromlott állapotú területek, városrészek rehabilitációja. A terv szerint a mostani felhívásra beérkező javaslatokat 45 napig vizsgálják, majd az alkalmasnak ítélt kezdeményezéseket 30 napig részletesen is elemzik. A rozsdabizottság véleménye alapján a kormány leghamarabb 75 nap múlva, azaz július közepén jelöli ki azokat a rozsdaövezeteket, ahova a fejlesztési forrásokat szánja.

Olyan sokat idéztem már a kormány híres mondatát, hogy azt hiszem, mindenki ismeri: „A főváros beleegyezése nélkül nem...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. május 4., kedd

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!