szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A Timex Kft. többségi orosz tulajdonosa úgy döntött, hogy ilyen gazdasági helyzetben nem vág a beruházásba.

©

A Timex Kft. többségi orosz tulajdonosa úgy döntött, hogy ilyen gazdasági helyzetben nem vág a beruházásba. Fél éve volt az új fürdőkomplexum alapkőletétele. A tulajdonos Timex Kft. nagy reményeket fűzött a beruházáshoz. A nagybajomi fürdőfejlesztésre 450 millió, a szállodára több mint 282 millió forintot nyert. Ez a költségeknek a fele. Az önerőt saját pénzügyi forrásokból és bankhitelből kívánták biztosítani – számolt be a sonline.hu..

A családok számára vonzó wellness-komplexumot képzeltek el Nagybajomban, ami a régióban is egyedülálló szolgáltatásokat biztosít – idézte a lap Fedoszov Oleget, a Timex Kft. kisebbségi tulajdonosát. Terveik szerint 2012-ben megnyithatták volna az új fürdőt és szállodát. A hotel nyolcvan szobájában és apartmanjában egyszerre több mint kétszáz ember pihenését tervezték.

Az épület fűtésére geotermikus, a termálvíz hűlési energiáját használták volna a kellemes klíma és gazdaságos üzemeltetés érdekében. A természeti és környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével tervezték kialakítani a szennyvíztisztító-rendszert és az egyetlen meglevő termálkút mellé, amiből 43-46 fokos víz tör fel, a kapacitás bővítése érdekében egy új kutat is fúrtak volna – írta a portál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!