szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az utolsó szó jogán is tagadták bűnösségüket az erzsébetvárosi ingatlan-panama vádlottjai.

Az utolsó szó jogán is tagadták bűnösségüket az erzsébetvárosi ingatlan-panama vádlottjai. Az elsőfokú bíróság február 24-re tűzte ki az ítélethirdetést.

©

Az ügyészség szerint Hunvald György 2002 és 2010 közötti erzsébetvárosi polgármester hivatali idejében a képviselő-testületet megtévesztve egyes vádlottak összességében 360 millió forintnyi csúszópénzért áron alul adtak el önkormányzati ingatlanokat. Valamint rokonoknak, ismerősöknek fiktív szerződések alapján teljesítés nélkül fizettek éveken át havi több százezer forintot, illetve jogosulatlanul utaltak ki szociális bérlakásokat.

A bíróság jelezte, vannak tényállások, amelyek az ügyészségi megítéléstől eltérően is minősülhetnek. Például egyes, a vádhatóság által vesztegetésnek minősített cselekmények lehet, hogy a törvény szerint jóval enyhébben büntetendő hivatali visszaélést valósítanak csak meg. A vádlottak, akik közül volt, aki éveket töltött előzetes letartóztatásban, az eljárás során szinte minden lényeges vádpontban következetesen tagadták bűnösségüket és koncepciósnak minősítették a bűnüldöző hatóságok munkáját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
450 kilométerrel arrébb lévő célpontot semmisített meg az új orosz szuperfegyver

450 kilométerrel arrébb lévő célpontot semmisített meg az új orosz szuperfegyver

Durván megdrágul a veszprémi tömegközlekedés

Durván megdrágul a veszprémi tömegközlekedés

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt