szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A kormány úgy döntött, hogy a következő kilenc évben 65, 8 milliárd forintért elvégzik a zuglói Istvánmező területének...

A kormány úgy döntött, hogy a következő kilenc évben 65, 8 milliárd forintért elvégzik a zuglói Istvánmező területének rehabilitációját, egyebek között  ott épül meg az új Puskás Ferenc stadion, megújul a Magyar Olimpiai Központ és lesz egy parkolóház is.

 

©

"Az új stadionhoz valamint a hozzá kapcsolódó parkolóház tervezéséhez és építéséhez a kormány négy ütemben, 2011-2015 között összesen 43,5 milliárd forintot biztosít, amelyből az előkészítés 500 millió forint, a stadion építési költsége 35 milliárd forint, míg a bontás 5 milliárd forint és a parkolóház költsége 3 milliárd forint. A kialakítandó stadion alkalmas lesz az UEFA versenyrendszerébe tartozó nemzetközi mérkőzések, illetve egyéb jelentős események (koncertek, kiállítások) megrendezésére. A vendégeket 40 ezer néző befogadására alkalmas lelátó szolgálja, mely szükség esetén 55-60 ezer férőhelyre bővíthető." - áll a közleményben, amely szerint a 2015 és 2020 közötti időszakban fejeződik majd be a teljes rehabilitáció, mely magába foglal egy korszerű atlétikai stadiont és kerékpárpályát is.

©

 

A program eredményeként 2020-ra ez a 38 hektáros terület Európában egyedülálló módon, a főváros közepén szolgálja majd a verseny-, szabadidő- és parasportolókat, valamint az utánpótlás-nevelést, miközben a stadion kulturális rendezvények helyszíneként, közösségi térként és parkként is működni fog. A rehabilitáció irányítását, összehangolását, koordinálását és ellenőrzését, valamint a stadion üzemeltetésére vonatkozó koncepció kidolgozását Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős kormánybiztos végzi.

Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős kormánybiztos pénteken közleményben arról tájékoztatott, hogy az új - a legmagasabb, UEFA elit kategória előírásait is teljesítő - Puskás Ferenc Stadion vagyonkezelését továbbra is a Nemzeti Erőforrás Minisztérium irányítása alatt álló, központi költségvetési szervként működő Nemzeti Sportközpont látja el. A program lebonyolítását az állami tulajdonú, kiemelkedő közbeszerzési, műszaki ellenőrzési és projekt - lebonyolítói tapasztalattal rendelkező BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. végzi.A program elindításához rendelt 500 millió forint a költségvetésben jelenleg zárolva van, melynek feloldását követően indulhatnak az előkészítési munkálatok. A program első ütemének megkezdéséhez a 2012. évre szükséges 7 milliárd forintot a jövő évi költségvetésben biztosítja a kormány. A forrás biztosítása és a jogi környezet kidolgozása után megkezdődhetnek a szükséges közbeszerzési eljárások, illetve a tervpályázat kiírása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!