szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Pénteken megjelent a kormányhatározat a fővárosnak szóló ötmilliárd forintos rendkívüli támogatásról, amelyet eheti...

Pénteken megjelent a kormányhatározat a fővárosnak szóló ötmilliárd forintos rendkívüli támogatásról, amelyet eheti ülésén szavazott meg a kormány - közölte a Kormányszóvivői Iroda szombaton.

©

Budapest főpolgármestere, Tarlós István (Fidesz-KDNP) szombati sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a BKV januárban csődbe megy, és veszélybe kerülhet több közlekedési beruházás - így a 4-es metró is -, ha nem változtatnak a finanszírozási rendszeren.

A főpolgármester megköszönte Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a kormány megadta a BKV-nak a kért ötmilliárd forintos támogatást. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Budapestnek "forrásteremtési lehetőségre" van szüksége: újra tárgyalni kell a közlekedési adó és a dugódíj bevezetéséről.

©

A Kormányszóvivői Iroda közleménye szerint a magyar kormány mindig is különös figyelmet fordított a kiemelt beruházások támogatására mind vidéken, mind a fővárosban, azonban figyelembe kell vennie a megfelelő egyensúly fenntartását.

A hazai GDP legnagyobb hányadát Budapesten állítják elő, ebből következően a főváros nagyobb hányadban részesül a települési adóbevételekből. Mindezeket figyelembe véve a fővárosnak a jövőre nézve egy koncepciót kell alkotnia, hogy e bevételekből nagyobb mértékben és biztonságosabban tudja finanszírozni tömegközlekedését és egyéb közszolgáltatásait - olvasható a Kormányszóvivői Iroda közleményében.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!