szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Megújuló energiaforrásokat hasznosító rendszerek kiépítésével fejlesztette energetikai hatékonyságát a Fortunatus...

Megújuló energiaforrásokat hasznosító rendszerek kiépítésével fejlesztette energetikai hatékonyságát a Fortunatus Hotel Győrben. A 39 millió forintot meghaladó fejlesztést uniós támogatással valósították meg - mondta Reizinger Károly, a beruházó Pataháza Kft.tulajdonosa az MTI-nek.

 

16 millió forint pályázati forrást nyertek el az Új Széchenyi Terv keretében a Környezet és Energia Operatív Programból (KEOP). A beruházás során korszerű pelletkazán üzembe helyezésével és a hozzá kapcsolódó hőtermelő rendszer kiépítésével megteremtették a megújuló energia felhasználás műszaki feltételeit. A használati meleg vizet pedig napkollektorok rásegítésével állítják elő.

A beruházástól az energiaköltségek 30 százalékos csökkenésére számítanak. Az invesztíció további előnye, hogy mérséklődik a károsanyag-kibocsátás. Az ötvenágyas hotel fűtési célú energiáját korábban gazdaságtalanul üzemeltethető távhő biztosította, a használati meleg vízhez pedig villamos energiát használtak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Barcelona könnyedén nyert a Fradi ellen Budapesten is

A Barcelona könnyedén nyert a Fradi ellen Budapesten is

A CEU segítségével indul Európa meghódítására a húsmentes szalámi

A CEU segítségével indul Európa meghódítására a húsmentes szalámi

Így néz ki Trumpék utolsó karácsonya a Fehér Házban

Így néz ki Trumpék utolsó karácsonya a Fehér Házban