szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Évek óta hiába árulja a nagykanizsai önkormányzat a Lazsnaki kastélyt.

©

Évek óta hiába árulja a nagykanizsai önkormányzat a Lazsnaki kastélyt. Nem jön rá komoly vevőjelölt – írta a Zalai Hírlap. Azt nem közölték, hogy mennyi az ár, de biztos, hogy nyomott lehet a piac miatt.

A lap szerint ugyanakkor más ingatlaneladások viszonylag jól haladnak, tavaly a tervezett 106 millióból 87 százaléknyi összeg realizálódott. A lakások mellett földrészletek, illetve ipari területek is gazdára találtak.

Az ingatlanértékesítés mellett haszonbérletből is származott bevétele az önkormányzatnak, a hobbikertek, illetve irodák bérbeadásából befolyt összeg ráadásul a tervezettnél is jobban sikerült. További előnyként mutatható ki, hogy a bérbe adott területeken a bérlők végezték el a parlagfű-mentesítési feladatokat, ami közel 7 millió forint megtakarítást jelentett. 

Az idei büdzsében már nem szerepeltetnek olyan épületeket, melyek értékesítésére régóta nincs reális esély. A versenytárgyalások ugyanakkor gyakran érdeklődés hiányában eredménytelenek maradtak, mert a gyér számú érdeklődőre inkább a kivárás jellemző.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Milliárdos rakétabeszerzés, aggasztó orosz vakcina

Radar360: Milliárdos rakétabeszerzés, aggasztó orosz vakcina

Dől a profit, ha sziesztázunk? –  Az alvás közgazdaságtana

Dől a profit, ha sziesztázunk? – Az alvás közgazdaságtana

Napos, szeles idő várható, nyugaton zivatarokkal

Napos, szeles idő várható, nyugaton zivatarokkal