Tetszett a cikk?

A rákospalotai szemétégető további egy évig működhet a Fővárosi Bíróság birtokperben kedden kihirdetett jogerős ítélete szerint; a környezetvédelmi felügyelőség még nem döntött a márciusában lejárt engedély meghosszabbításáról.

A birtokperben az újpesti önkormányzat azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg, hogy az égetőmű levegőszennyezése birtokháborítást valósít meg, és ennek megszüntetésére az üzem leállításával kötelezze az alperes Fővárosi Közterület-fenntartó Rt.-t. Első fokon helyt adtak a keresetnek, az égetőmű az azonnal végrehajtható határozat nyomán le is állt, és áprilisban megkezdődött korszerűsítése.
Az FB másodfokú határozatában megváltoztatta, egy évvel meghosszabbította a birtokháborítás megszüntetésére vonatkozó határidőt, és szóbeli indoklásában kiemelte: döntése nem érinti a közigazgatási eljárást, nem pótolhatja a környezetvédelmi engedélyeket. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!